DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

WRC: Rovanpera vezet, bajban Ogier üldözői

A pénteki szakaszok után a fiatal finn vezet az Akropolisz Ralin Ott Tanak és Sebastien Ogier előtt, miközben Elfyn Evans és Thierry Neuville is gondokkal szembesült és több percet veszített.

Két év kihagyás után rendezik meg ismét az Akropolisz Ralit, s 2013 óta először szerepel a verseny a Rali-világbajnokság naptárában. A csütörtöki nyitány és a pénteki öt szakasz után Kalle Rovanpera vezet: a pénteken két etapon is leggyorsabb toyotás finn 3,7 másodperccel utasította maga mögött a Hyundaijal versenyző Ott Tanakot, akit további két tizedmásodperces lemaradással követ az összetett tabellát vezető Sebastien Ogier.

rovanpera-akropolisz-rali-dppi-1



A francia klasszis ráadásul nagyot léphet az újabb vb-cím felé Görögországban, ugyanis fő kihívói pocsék pénteki napot tudhatnak maguk mögött. A tabellán második Elfyn Evans beragadt váltó miatt veszített közel öt percet, míg a vele azonos pontszámmal rendelkező Thierry Neuville-nak a szervóval adódtak gondjai, így az ő hátránya már hat perc fölötti.

Az első hármas mögött – akik közül Tanaknak ugyancsak voltak műszaki nehézségei, többször is leállt a motorja – így pillanatnyilag Dani Sordo foglalja el a negyedik helyet az Akropolisz Rali összesítésében húsz másodperces hátránnyal, de még egy rajtnál való kiugrásért begyűjtött tíz másodperces büntetéssel is megelőzi a Ford Fiestát vezető Adrien Fourmaux-t.

A WRC2-ben Marco Bulacia vezet Andreas Mikkelsen előtt, míg a WRC3-asoknál Chris Ingram az éllovas a pénteki felvonás után. A teljes eredménylista IDE KATTINTVA érhető el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: