DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Idősebb Sainz a visszavonulására készül

Nagy a felhajtás az utóbbi években ifjabb Carlos Sainz körül a Formula-1-ben, de könnyen lehet, hogy januárban édesapjára, a kétszeres világbajnok ralilegendára figyel majd a világ.

Idősebb Carlos Sainz úgy számol, hogy a 2018-as Dakar után befejezi profi pályafutását és visszavonul az autóversenyzéstől. Saját bevallása szerint egyelőre nem gondol a részletekre, hanem teljes erővel a bő két hét múlva kezdődő eseményre összpontosít.

A kétszeres rali-világbajnok spanyol versenyző jelenlegi csapata, a Peugeot teljes egészében befejezi tereprali programját a jövő havi megmérettetés után, mivel a Ralikrossz-Világbajnokságot szeretnék inkább előtérbe helyezni.

A Peugeot tehát távozik a sportágból, a 2010-es Dakar győztese, Sainz pedig egyelőre nem kapott másik ajánlatot. „Remélem a távozása előtti utolsó esztendőben meg tudom ajándékozni a Peugeot-t egy győzelemmel a Dakaron. Ebben a pillanatban nem is tudok másra gondolni, csak arra, hogy január 6-án elkezdjük a versenyzést” – nyilatkozta Carlos Sainz.

Sainz pályafutása bővelkedik a sikerekben, hamarosan lezárhatja


„55 éves vagyok, közel pályafutásom végéhez, de most még csak a Dakar jár a fejemben. Nem arra fogok gondolni, hogy ez lesz számomra az utolsó, hanem arra, hogy meg akarom nyerni. Utána bőven lesz időm agyalni a jövőn. Még nem tudhatom, milyen opcióim lesznek január után” – tekintett előre a közkedvelt spanyol ralis.

„Eddig nemigen mutatott érdeklődést új gyártó a Dakar iránt. Ezek szerint csak a Mini marad, velük pedig semmilyen kapcsolatban nem állunk” – tette hozzá Sainz. A Peugeot egyébként a legutóbbi két Dakart megnyerte Stephane Peterhansellel a volánnál, Sainznak nem volt eddig szerencséje a francia márkával. 2015-ben karambolozott, egy évre rá a sebességváltója adta meg magát vezető helyről, idén pedig szintén vezető helyről összetörte autóját. „Mindig megpróbálok győzni. Talán ezúttal kicsit türelmesebb leszek” – fogalmazott az 55 éves spanyol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: