DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap

Peugeot

WEC: Porsche–Peugeot csata féltávnál

Egy Peugeot küzd a Porschék ellen a WEC-szezonnyitón Katarban, a Toyota és a Ferrari egyelőre esélytelen. De van még hátra öt óra.

részletek

Porsche-vezetés a prológon, sehol a Toyota

Mind a négy tesztszakasz során egy Porsche volt a leggyorsabb Katarban, jó formában a Cadillac, a Peugeot és a Ferrari, a Toyota viszont csak tízen kívül.

részletek

Ezért nem marad az F1-ben az Alfa Romeo

Bár szóltak hírek a Haasszal való partnerségről, az olasz márka nem akart még egy olyan együttműködést, mint a Sauberrel. Helyette a WEC lehet a cél.

részletek

WEC: Toyota-pole Fujiban a Porsche előtt

Gyengén mentek a Ferrarik és a Peugeot-k, a Porsche volt a Toyota legközelebbi ellenfele Fujiban, a WEC időmérőjén. Kobayashira nem volt válasz.

részletek

WEC: Monzában vágott vissza a Toyota a Ferrarinak

A vörösök hazai versenyén a #7-es Toyota győzött, miközben a Peugeot felfért a dobogóra. A GTE Am kategória bajnoki címe már el is dőlt.

részletek

LM24 12. óra: Ferrari vs. Toyota, Peugeot-dráma

Hárman maradtak igazán versenyben a győzelemért a Le Mans-i 24 órás féltávjánál: elszállt az #50-es Ferrari és a #94-es Peugeot is.

részletek

LM24 4. óra: Esőkáosz és Peugeot-vezetés

Négy óra alatt öt gyártó is megfordult már az élen Le Mans-ban, ahol balesetek, eltérő stratégiák és az eső is megkavarta a lapokat.

részletek

WEC: A Toyotának Portimaóban sem volt ellenfele

Bár az egyik autójuk rengeteg időt veszített technikai gondok miatt, a rajtnál pedig a Ferrari is megtréfálta őket, végül a #8-as egység óriási előnnyel nyert Portimaóban, miközben a dobogóért és a többi kategóriában kiélezett küzdelmet láthattunk.

részletek

Dominált a Toyota, dobogón a Ferrari

Hiába a váratlan pole, a Ferrarinak igazából nem volt esélye a Toyoták ellen a WEC sebringi nyitányán. Az LMP2-ben és GT-ben is dráma döntött az elsőségről.

részletek

Buemiék a világbajnokok, csúcson a Ferrari

Bár a bahreini futamot a #7-es Toyota nyerte, a vb-címet a Buemi, Hartley, Hirokawa fémjelezte testvérautó húzta be az Alpine előtt. A megszűnő GTE Próban műszaki gondjai ellenére is a Ferrarié a cím.

részletek

Kettős Toyota-siker Japánban, pontegyenlőség a szezonzáró előtt

Egy csapatutasításnak is köszönhetően a Buemi, Hartley, Hirakawa trió nyerte Fujiban a hatórást, ezzel a vb-tabellán utolérték az Alpine-t. WRT-elsőség az LMP2-ben, dupla Ferrari-diadal a GTE Próban.

részletek

WEC: Ütközött, de így is nyert az Alpine

Bár a #7-es Toyotával még koccant is, így is győzni tudott a monzai hatóráson a világbajnokságot is vezető egység. Az egyik Peugeot célba ért, hatalmas baleset a GTE Am kategóriában.

részletek