Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Peugeot

Menetpróba - Peugeot 3008 Hybrid Allure

A francia gyártó eltüntette a ráncokat az Év autója címet nyert szabadidő-autójáról. Megmaradt viszont a 3008-as remek stílusa, használhatósága és a környezetbarátsága.

részletek

Nagydíjat nyert a Peugeot hiperautója

A PEUGEOT 9X8 nyerte „Az év legszebb hiperautója” nagydíjat a 37. alkalommal megrendezett párizsi Nemzetközi Autófesztiválon.

részletek

Havon és jégen Norvégiában

Petter Solberg, Richard Burns, Alister McRae, Guy Wilks, Mark Higgins… Nagyszerű autóversenyzők, akikben az a közös, hogy mindannyian megfordultak John Haugland téli raliiskolájában…

részletek

Különleges versenyautó, különleges karóra

Most, amikor visszatérni látszik a hosszútávú autóversenyzés fénykora, a Lorige és a PEUGEOT Sport úgy döntöttek, hogy közös erővel létrehoznak egy különleges időmérő-sorozatot.

részletek

Sokan írják le helytelenül a Hyundai nevét

A legismertebb gyártók járműveit sokan felismerik, ám nem mindig tudják helyesen leírni a nevüket. Legtöbben a koreai márka nevét rontják el, legalábbis ez derült ki egy kutatásból nemrég.

részletek

Sikeres évet tudhat maga mögött a Peugeot 208 Rally4

2021-ben a 208 Rally4 Európában és Latin-Amerikában mindenfajta terepen rajthoz állt és nyert. Amellett, hogy számos országban sikeresen versenyzett, a Peugeot Sport Customer Racing bestsellere a különböző típusú versenyzők körében egyformán népszerűnek bizonyult, legyen szó feltörekvő tehetségekről vagy nem hivatásos versenyzőkről.

részletek

Lopez: A Peugeot komoly kíhívó lehet idén

A 9X8 névre hallgató autóval tér vissza a Hosszútávú Világbajnokság mezőnyébe a Peugeot. A francia gyártónak nagy tervei vannak, ezt pedig a címvédőnél is jól tudják, így komolyan figyelnek rájuk.

részletek

Peugeot 9x8: Top design

A PEUGEOT 9X8 messze több, mint egy versenyautó: már most egy ikonikus tárgy, esztétikai és műszaki forradalom, egyedülálló formatervezési kaland. 2022-ben a hosszútávú versenyeken áll rajthoz.

részletek

Rekordszámú résztvevő a WEC-ben 2022-ben

A Hosszútávú Világbajnokság nevezési listáján 39 autó található, amely a tíz éve létrejött bajnokság történetében csúcs. A mezőnybe érkezik a Peugeot, a Penske és a Prema, valamint Kubica, Nasr és Gutierrez.

részletek

Ötvenéves Columbo legendás Peugeot-ja

A televíziózás történetének egyik legemlékezetesebb autó/főhős párosítása volt a Peter Falk által alakított Columbo hadnagy és az ő ütött-kopott, ám végletekig megbízható Peugeot-ja. Az ikonikus krimisorozat ötvenedik évfordulóján utánajártunk a 403 Cabriolet történetének.

részletek

A Peugeot és Le Mans különlegessége 3. rész

Fél évszázados szokásjogot kérdőjelezett meg a Peugeot, amikor megépítette vadonatúj Le Mans-i versenyautóját. Hosszasan lehetne sorolni, mi mindent kapott a Peugeot 9X8, ennél szembeötlőbb és részben lényegesebb azonban az, amit nem: légterelő szárnyakat.

részletek

A Peugeot és Le Mans különlegessége 2. rész

A 2022/23-as évadban ismét gyári csapatot indít Le Mans-ban és a hosszú távú világbajnokságon a Peugeot. Az idáig vezető utat az előző cikkben mutattuk be, a második részben áttekintjük, milyen fordulatok követték a márka első világbajnoki címét.

részletek