DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 20. szombat
Rali

Czékmányék győzelemmel debütáltak a Peugeot Kupában!

A Czékmány Norbert -Takács Gábor páros nyerte a II. HELL Diósgyőr Rally-n a Peugeot Kupa, az ORB 2WD kupa és az ERC4 kategória értékelést is! Eredményükkel az abszolút 8. helyen végeztek a futamon a Peugeot 208 Rally4-es versenyautójukkal! A HUMDA Országos Rallybajnokság második futama után továbbra is a Kerék – Váradi kettős áll az élen Peugeot Kupa bajnoki tabelláján.

A Miskolc és Ózd környéki aszfaltos ralipályák mindig feladják a leckét a versenyzőknek. A hazai bajnokság idei második futamának, a II.HELL Diósgyőr Rally-nak a DVTK Stadion adott otthont. Május utolsó hétvégéjén összesen 130 versenyzőpáros állt rajthoz és a Peugeot Kupában versenyző csapatok közül ketten is befértek a legjobb 10 közé.

Pénteken ugyan még csak rajtceremónia szerepelt a hivatalos programban, de már mindenki az időjárásjelentéseket nézte, ekkor még változatos időt jósoltak a szombati-vasárnapi versenynapokra. Szerencsére csak éjszaka esett az eső és a Peugeot Kupa mentorának, Ifjabb Tóth Jánosnak és a PIRELLI gumimérnökének hála a Peugeot 208 Rally4 versenyautóval induló párosok nagyon részletes információkkal rendelkeztek a gyorsasági szakaszokon uralkodó körülményekkel kapcsolatban.

Janika tanácsai sokat segítettek abban, hogy minden Peugeot Kupás páros a legideálisabb versenyabronccsal induljon neki a futamnak.

Sajnos már az első szakaszon két páros is kiállni kényszerült. A Zagyva Dorka-Zagyva Lajos kettős fának ütközött, így ők csak abban reménykedtek, hogy a fiatal versenyzőnőnek a karja és a versenyautónak az eleje is megjavult a másnapi SuperRally adta lehetőségre és vasárnap folytatni tudják a küzdelmet. A Határ-Kese duó is sérült hűtővel ért célba az első szakasz után, nekik a motor is revízióra szorul, így ők itt be is fejezték a versenyt.

DuEn_DiosgyorRally2024_0944A tavalyi szezon Rally2-es bajnoka, a Czékmány Norbert – Takács Gábor duó ezen a futamon kezdte az idényt és az első ORB1-es versenyén induló tehetség három gyorsasági szakasz kivételével minden gyorson a legjobb időt érte el, rajt-cél győzelmet aratva ’rúgta be az ajtót’ a Peugeot Kupában. „Életünk első ORB1 versenyén vagyunk túl. Nagyon élveztem a futamot, ezzel az autóval nagyon jó versenyezni, de még nagyon sokat fogunk tudni gyorsulni vele. Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy itt lehessünk!”

A Berta László – Császár László duó végzett a második helyen. Az első versenyen ők elrajtoltak, de nem értek célba, így nekik is most kerültek fel pontok először a nevük mellé a bajnoki ponttáblázaton. „Nem tudtunk tesztelni, ami meg is látszott a kezdésnél. Ott elengedtünk 15 másodpercet, azt görgettük végig magunk előtt. Az utolsó két szakaszon már inkább csak a nézőknek autóztunk, ahol lehetett húzogattam a kézit… Vigyázni is kellett az autóra, közel a következő futam. Pécsen majd támadunk!”

DuEn_DiosgyorRally2024_0930

Kerék Balázsék megnyerték a szezonnyitó futamot, most a harmadik hely jutott nekik. Mivel ők az egyetlenek, akik mindkét versenyen pontot, pontokat szereztek, így ennek megfelelően kilenc ponttal vezetik két forduló után a Peugeot Kupát. „A harmadik helyen autóztunk másnap, előttünk, utánunk is nagy volt az űr. Próbáltam tiszta versenyt futni, nem feszíteni, de így nem élveztem. A következő futamon inkább kelljen elemeket cserélni, de szeretnék csatázni, ömöljön rólam a víz! Jó időket mentek a srácok az elején, remélem Pécsen majd közelebb leszek hozzájuk és tudunk majd velük versenyezni!”

A Hibján József-Szollár Csaba duó is teszt nélkül indult neki a Diósgyőr Rally-nak, a versenyautójuk az utolsó pillanatban készült el. „Az autó szuper, próbálgatjuk! Teszt nélkül jöttünk ide, most teszteljük, de szenzációs! Még rengeteg van benne, de így is nagyon élvezzük minden kilométerét!”

A hétvégén 19. születésnapját ünneplő Zagyva Dorka az első napi hiba után másnap fájó vállal ugyan, de nekivágott édesapjával a versenynek. Két szakaszt tudtak teljesíteni, de az előző napi baleset miatt még valamilyen rejtett hiba előjött az autón, így kiállni kényszerültek.

A bajnokság a patinás pécsi versennyel, az 57.Mecsek Rally-val folytatódik június közepén.

Peugeot Sport Hungary: https://www.facebook.com/peugeotrallyteam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: