Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 28. csütörtök

ORB

Vincze vezet Egerben, Turán felborult

Két gyorsaságin van túl a hazai ralis mezőny az Eger Ralin - Vincze Ferenc és Hadik András húzott be egyet-egyet, az előző versenyt megnyerő Turán Frigyes viszont felborult.

részletek

A sötétben való versenyzésre is tesztelték Csucsuék a Citroent

Az egri bajnoki futam előtt egy rövidebb teszten van túl a Citroen Rally Team Hungary csapata, ahol a lámpákat állították be és az éjszakai versenyzésre próbáltak ráhangolódni Lukács Csucsu Kornélék. A tragikus miskolci futam után a versenyzőknek és a csapatnak is volt mit fejben összerakni, hiszen egy ilyen baleset mindig felhívja a figyelmet arra, hogy a rallysport bizony rejt magában veszélyeket. Sporttársuktól illően elbúcsúztak a fiúk, és ahogy Csucsu mondta: Zsolt is hajtana mindenkit a folytatásra!

részletek

Egerben folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság

A magyar rallye bajnokságot jelenleg vezető Turán Frigyes és Bagaméri László hétvégén Heves megye kanyargós pályáin, a kétnapos Eger Ralival folytatják az idei, nehézségekben bővelkedő versenyszezont a Next Auto Polo GTI R5-tel.

részletek

„Ez nem a vb” – a rendezéstől Tóth Zsoltig

Strider Zoltán a Miskolc Rali különböző problémáirólt beszélt és természetesen megemlékezett a tragikus balesetben életét veszítő Tóth Zsoltról is.

részletek

HQ Racing: Irány Miskolc!

A hétvégén, augusztus 14-15-én Miskolcon folytatódik a hazai ralibajnokság. ahol a Peugeot 208 Rally Cup Hungary mezőnyében ismét rajthoz áll a Hangodi Bendegúz – Patkó Gábor duó. A sikeresen teljesített Salgó Rali után jó érzésekkel várja az újabb megmérettetést a HQ Racing párosa.

részletek

Egyik szemük sírt csak Velenczeiéknek, hiszen dobogón végeztek a Salgó Ralin

Győzelmi szándékkal érkezett a szezonnyitó futamra a Gulf Racing Hungary R5-ös párosa, a Velenczei-Szőke duó. Az idén összeállt csapat a kisvaszari tesztfutam győzelme után az első helyért szeretett volna küzdeni a pilóta hazainak számító futamán. Az utolsó szakasz előtt a második helyen álltak, de a végén egy defekt idén is a harmadik helyre engedte felállni a Skoda Fabia R5-ös autóval versenyző legénységet. A csapat többi párosa is hatalmasat csatázott a szezonnyitón. Volt, amikor az elemekkel, volt, amikor a technikával…

részletek

Nehéz versennyel kezdtek Csucsuék

Egyből a legmélyebb vízbe ugrott fejest a Citroen Rally Team Hungary csapata a szezonnyitó Salgó Ralin. A ralikrosszból visszatért Lukács Csucsu Kornél és a rutinos Tóth Imre párosának első közös versenye mindennek nevezhető, de könnyű menetnek nem. Tagai Racing Technology által felkészített autó jól bírta a viszontagságokat, a legénység egy defekttel megúszta a napot és a verseny végén biztatónak ítélte meg a csapat a PowerStage-en behúzott egy pontot.

részletek

Turánék győzelmével indult az ORB-szezon

Az esőtől és nézői rendbontásoktól sem mentes Salgó Rali második felében Turán Frigyesék mintha más fokozatba kapcsoltak volna, s végül simán, 80 másodperc előnnyel nyertek Vincze Ferencék előtt.

részletek

Salgótarjánban végre elrajtolhat Csucsu a Citroen C3 R5-el

A koronavírus járvány miatti megszorítások csak most tették lehetővé, hogy a Citroen Rally Team Hungary idei versenyzőpárosa a hétvégén bemutatkozhasson a hazai ralibajnokságban. A Lukács Csucsu Kornél – Tóth Imre egység a szezonnyitó Salgó Rally-n tudja először versenykörülmények között kipróbálni magát. Több teszten van túl a csapat, a Tagai Racing Technology által biztosított Citroen C3 R5 meggyőzte a pilótát, aki a korábbi évek ralizása után rallycrossból érkezett vissza szeretett sportjába és Csucsu bízik magában és rutinos navigátorában, hogy a legtöbbet fogják kihozni magukból.

részletek

Végre rajt! Turánék felkészültek a Salgó Ralira

Turán Frigyes és Bagaméri László a sikeres teszteket követően hétvégén végre élesben is megkezdheti a szezont a Next Auto Polo GTI R5 versenyautóval a Salgó Ralin. Friciékre három 40 kilométeres kör, és 1 nap alatt több mint 121 versenykilométer vár, 328 kilométeres össztávval. A verseny 95%-a aszfalt, 5%-a pedig murva.

részletek

Felkészülten várja a rajtot a címvédő

2019 abszolút magyar bajnoka, Vincze Ferenc beszélt az új autóról, annak változásairól, a Salgó Rali pályáiról és az előttünk álló szezonról is.

részletek

Velenczeiék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

Hosszú kényszerszünet után végre versenyautóba ülhetett a Gulf Racing Hungary újdonsült csapata. A Velenczei Ádám – Szőke Tamás páros hatvan kilométeres teszten tudta kipróbálni új versenyautóját, a Skoda Fabia R5 Evo-t, amivel a hétvégén, a szezon első hazai rallyfutamán, a Kisvaszar Rallyn éles körülmények között is tesztelhetnek. A magyar élmezőny legjava, összesen 13 R5-ös autó indul a futamon és ennek megfelelően egy jó szintfelmérő lesz. Kiderül, hogy milyen hamar sikerül újra felvenni a tempót…

részletek
Olvastad már?