Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 17. szombat

ORB

Vincze az utolsó szakaszon előzte meg Hadikot

Fordulattal ért véget az Országos Rali Bajnokság idei harmadik futama Székesfehérváron, ahol Vincze Ferenc a 11. szakaszon állt az élre, a törölt 12. miatt pedig Hadik Andrásnak már nem maradt esélye visszavágni.

részletek

ORB: Hadik az élen, Vincze és Velenczei a nyomában

Turán Frigyes még a rajt előtt kiszállt a játszmából, de így is hárman küzdenek a Székesfehérvár Rali első helyéért - rendkívül kiélezett a helyzet az első napot követően.

részletek

Harmadik futamukra készülnek idén a Peugeot Kupások!

A királyok városában, Székesfehérváron folytatódik a haza rally bajnokság és ezen belül a Peugeot Rally Cup Hungary idei sorozata. Az első két futamot a Csomós Miklós – Nagy Attila páros nyerte. Előnyük számottevő, de koránt sincs még lefutva az öt versenyre kiírt bajnokság, hiszen mind a kilenc benevezett páros nyerni szeretne. Az aszfaltos fehérvári versenyre mindenki jelezte részvételét, teljes létszám mellett folynak majd a küzdelmek szombat déltől egészen vasárnap estig.

részletek

Pirelli: Sebesség, biztonság, támogatás

Mezey Tamást kérdeztük arról, hogy mit érdemes tudni a magyar ralibajnokságokban használt Pirelli gumikról, mire számíthatnak azok, akik az olasz márka mellett teszik le a voksukat.

részletek

Maricsek: Jó, de nem elég jó

Az ORC második helyét szerezte meg Maricsek Miklós és Bán Viktor Mitsubishi Lancer R4-gyel a Miskolc Ralin. A Rally Café Racing párosa az eredménnyel elégedett, ráadásul a gyorsaágukkal sem volt baj, de Maricsek szerint lehetett volna még ennél is jobban menni.

részletek

Turán: Szakaszgyőzelmek és második hely a Miskolc Ralin

A 25. Miskolc Rallye egyetlen versenynapba sűrítette a máskor legalább kétnapos programot, hiszen mind a 154 versenykilométert bő 12 óra alatt kellett teljesíteni. A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri Laci a 12 gyorsasági szakaszból 7-et megnyerve végül a 2. helyet szerezte meg.

részletek

Vincze kezdett a legjobban az Eger Ralin

Az első szakaszon nem kellett még túl nagy vezetői tudás a pilóták szerint, de az értékelésbe ez is ugyanígy beleszámít - megkezdődött a hazai ralibajnokság 2019-es szezonja.

részletek

Tovább kell haladni a tavaly megkezdett úton

Balogh Janiról és csapatáról nem sok hír látott napvilágot a téli szünet alatt. A háttérben folyt a munka és most végre a szezonnyitó előtt már a benzingőztől átitatott információk érkeznek a pilótától, hiszen Lyukóbányán már élesben közlekednek a Rallye3as mezőny után a licences kategóriában.

részletek

A Citroen a top kategóriában tér vissza a magyar raliba

Tizenöt év után újra Citroen Racing támogatással láthatunk a száz éves márkát képviselő piros autót a hazai rali versenyeken. A TRT Europe által biztosított C3 R5 versenyautóval a Velenczei Ádám – Zsiros Gábor páros fog versenyezni az országos ralibajnokság futamain. A Citroen Rally Team Hungary csapata - félgyári támogatással a háta mögött - nem titkoltan év végén a dobogóra szeretne állni.

részletek

Új márkakupával száll be a magyar raliba a Kia

Új rali-márkakupa sorozat indul 2019-ben Magyarországon. A Kia Rally Cupban egyforma autókkal versenyezhetnek az indulók, hogy ne a technikán, hanem a versenyzők és a navigátorok valódi tudásán múljon, ki a jobb. A Kia Rally Cup - másodosztályban - az Eger Ralival rajtol el, március 29-e és 31-e között.

részletek

Elhunyt idősebb Turán Frigyes

72 éves korában elhunyt id. Turán Frigyes. Fia, az ORB élmenője megható szavakkal búcsúztatta el, a kezdetekről és az idei bajnoki küzdelemről beszélve.

részletek

Kazár Miklós: Fantasztikus érzés volt ismét a bajnoki címért csatázni

Kellett pár nap, hogy a 2018-as bajnoki szezont lezáró Zemplén Rali után lezárja magában az idei bajnokságot a Pro Racers párosa. A korábbi négyszeres abszolút bajnok Kazár Miklós és navigátora, Tóth Zsolt – akiknek ez volt az első közös évük – az idény második felében nyújtott teljesítményével végig harcban állt a bajnoki címért, ráadásul Kazár négy év után ismételten győzni tudott egy versenyen, így elégedetten mehetnének a jól megérdemelt pihenőjükre. Ám erről szó sincs, hiszen egyrészt készülnek a két évzáró viadalra – Mikulás és Szilveszter Rali –, másrészt megkezdték a közös gondolkodást arról, hogy jövőre újra a legjobbakkal küzdhessenek a bajnoki címért.

részletek
Olvastad már?