DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Rali

Ikonikus pályák várják a Peugeot Kupában indulókat Győrben!

Négy forduló, majd másfél hónapos nyári szünet után a II. Győr Rally-n újra felbőgnek a kis oroszlánok: a Peugeot Rally Cup Hungary indulói is ott lesznek a több, mint 130 páros között, akik a rajtot várják.

Régen használt szakaszok is bekerültek az izgalmas programba, nagyon változatos hétvégéje lesz az ötödik bajnoki futam résztvevőinek! A Kupasorozatban élen álló Czékmány Norbert rutinos navigátorral próbál még jobban gyorsulni, de a többiek is mind sikerre éhezve érkeznek Győrbe.

Tavaly debütált a Győr Rally, és az idei program, ha lehet, még több izgalmat rejt magában és talán még inkább versenyző és nézőcentrikus, mint a korábbi volt. Igazi klasszikus pályákat állítottak újra csatasorba a szervezők, a Kisgyónbánya és Bakonybél melletti szakaszok csak az igazán veterán ralisok emlékezetében élhetnek.

Szerencsére a Peugeot Rally Cup Hungary mentora, Ifjabb Tóth János saját tapasztalatait tudta megosztani a sorozat indulóival, a húsz évvel ezelőtti emlékek és Janika egész tevékenysége nagyon hasznos a fiatal generáció számára.

A sorozatban három versenyt megnyerő, a bajnoki tabellát vezető Czékmány Norbert új navigátorral indul. „Zajlik körülöttünk az élet! Nagyon várjuk a Győr Rally-t! A pályákat, a szervezést látva megint egy kimagasló színvonalas versenyre van kilátás. Változatos program lesz, az egyik legjobban várt verseny az éven.

Navigátort váltottunk. Kerestük a lehetőséget, hogy tudnék még gyorsulni, vagy ezt a tempót biztonságosabban hozni. Taki (Takács Gábor) marad a csapat része, de most Farnadi Ági került a képbe. Talán, ha a jobb oldalról még egy plusz tapasztalatot tudnék kapni, az segítségemre lehetne. Természetesen a Peugeot Kupára összpontosítunk, de figyeljük a kategóriát és a 2WD kupát is. Igyekezni fogunk!"

DuEn_SzekesfehervarRally2024_p006



Határ Attila és navigátora, Kese Zoltán a második helyen áll az értékelésben. „Imádtam a tavalyi győri versenyt, még akkor is, ha felborultunk. Jó meccset vívtunk 2023-ban, remélem most is hasonló csaták lesznek. Változatos, nehéz verseny lesz, sok, különböző pálya van. Az új szakaszokra nagyon kíváncsi vagyok. Próbálok fejlődni, már elkezdtem a belsőket nézni. Korábban nem volt rá idő, hiszen sok munka volt a felkészítéskor. Kicsit most több időt tudok ezzel is foglalkozni, mert jó emberek vannak a szervizben, leveszik a terheket a vállamról. Szeretnék már idén nyerni egy versenyt! Nem mindenáron, gondolom mindenki éhes a sikerre!"

Az egyetlen murvás futam, a veszprémi verseny győztes párosa a Kerék Balázs - Váradi Zoltán kettős jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el. „Jól esett a másfél hónap szünet, persze azért már várom a hétvégét. Ahogy néztem a szakaszokat, lesz, ahova a puha kocsi lesz az ideális, lesz, ahol keménnyel kellene menni. Ezt majd jól ki kell találnunk. A régi pályáknak örülök, izgalmas lesz. A városi szakasz is nagyon jó, a tömeg előtt menni tényleg jó. Igaz, nekem előtte valami szlalom tanfolyamon kellene részt vennem, mert ott tavaly nagyon elvertek a többiek, de várjuk minden részét a versenynek!"

Viszló Csaba nem tétlenkedett, egy igazán nehéz futammal készült a Peugeot Kupa ötödik állomására. Maricsek Miklóssal a cseh Barum Rally-t választották tesztversenynek. „Nehéz volt, de jól éreztük magunkat, sokat fejlődtem a pályafelírásban. Miki sokat segít abban is, hogy amit felírunk, azt el is higgyem. Itt rá voltam kényszerítve, hogy tényleg az itinerből menjünk és nagyon hasznos volt ez a verseny ebből a szempontból is. Jó kis visszarázódás volt ez. Győrben mindenképp a dobogón szeretnénk végezni és ott is a lehető legfeljebb!"

DuEn_SzekesfehervarRallye2024_0251

A Berta László – Császár László kettős kihagyta az előző futamot, a Székesfehérvár Rallye-t. „Sok a munkánk, de azért most a győri versenyen ott leszünk! Megmozgattuk magunkat a múlt héten, tesztelgettünk kicsit. Ilyenkor azt mondom, hogy majd óvatosan megyünk, de nyilván szeretünk kupával hazamenni. Ott kellene lenni valahol az elején. Norbi erős, most még súlyban is fejlesztett, kemény dió lesz őket megverni…"

A Hibján József – Szollár Csaba duó sem tud egész szezonban rajthoz állni. Leadták ugyan a nevezésüket a futamra, de mint kiderült, túlzottan optimisták voltak a verseny előtt. „Beneveztünk, de sajnos a céges dolgaink nem engedik meg, hogy ralival töltsük ezt a hétvégét, pedig nagyon szerettünk volna ott lenni Győrben is. Már készülünk az évzáró Zemplén Rally-ra, nekünk az hazai pálya, biztosan ott leszünk! A többieknek jó versenyzést kívánok!"

Ahogy az előző, nyári futamon, most is meleg vár a versenyhétvégén az indulókra. Pénteken ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik a II. Győr Rally. Szombaton a fő nézőcsalogató helyszín a Rábaring lesz, míg vasárnap a legtöbb embert a városi gyorsasági szakaszra várják a rendezők. Természetesen, aki igazi ralipályákon szeretné látni a száguldozó Peugeot 208 Rally4 versenyautókat, azoknak nagy segítséget nyújtanak a hivatalos honlapon található térképek.

Az ETO Parkban felépülő szervizparkban most is a Tagai Racing Technology, a Kupasorozat technikai segítségét biztosító csapat mellett sorakoznak majd fel a Peugeot Kupa indulóinak egységes sátrai. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a pályák mellett és a szervizben!

Peugeot Sport Hungary : https://www.facebook.com/peugeotrallyteam 

A II. Győr Rally hivatalos weboldala: https://gyorrally.hu 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: