DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Rali

WRC: Ogier a harmadik bajnoki cím kapujában

A Volkswagen francia versenyzője a szombati utolsó szakaszon átvette a vezetést az Ausztrál Ralin a korábban élre álló Kris Meeke-től, így akár már holnap bebiztosíthatja a címvédését.

Az Ausztrál Rali szombati napjának délelőttjén Kris Meeke ragadta magához az irányítást a Citroennel, így a brit várhatta a legkedvezőbb pozícióból a délutáni etapokat. Sebastien Ogier azonban megnyerte nambuccai szakaszt, így 2,4 másodpercre csökkentette a lemaradást az éllovassal szemben.

A záró etapot aztán már este rendezték, így a rosszabb látási viszonyok miatt ötperces időközönként indították a pilótákat. Ogier a rövid szakasz ellenére is 2,7 másodperccel bizonyult gyorsabbnak ellenfelénél, ez pedig azt jelenti, hogy három tizedmásodperccel ő vezet összesítésben a vasárnapi zárás előtt.

Ogier_Ausztrália_Volkswagen



Meeke láthatóan mérges is volt a szakasz után, és nem kívánta kommentálni, hogy miért szenvedett az utolsó etapon. A francia rivális győzelme mellett az is bosszanthatta, hogy a másik Volkswagennel Jari-Matti Latvala is megközelítette őt 2,3 másodpercre.

A negyedik helyet Andreas Mikkelsen foglalja el jelenleg, aki a célba érés után szintén a rossz látási körülményekre panaszkodott. Ennek következtében a Hyundai színeit képviselő Hayden Paddon lemaradása már csak tíz másodperc vele szemben. A Volkswagen norvégja mellett egyébként Thierry Neuville is „veszélyesnek és ostobának” nevezte a záró szakaszt a látási viszonyok miatt.

Az Ausztrál Rali holnap zárul: ahhoz, hogy Ogier-t még ne koronázzák meg harmadszor is vasárnap, Latvalának tíz ponttal többet kell gyűjtenie francia márkatársánál.

Az Ausztrál Rali állása:

1. S. OGIER VOLKSWAGEN MOTORSPORT 2:20:51.8
2. K. MEEKE CITROËN TOTAL ABU DHABI WRT +0.3
3. J. LATVALA VOLKSWAGEN MOTORSPORT +2.6
4. A. MIKKELSEN VOLKSWAGEN MOTORSPORT II +9.1
5. H. PADDON HYUNDAI MOTORSPORT +19.4
6. O. TANAK M-SPORT WORLD RALLY TEAM +39.1
7. T. NEUVILLE HYUNDAI MOTORSPORT +1:03.9
8. D. SORDO HYUNDAI MOTORSPORT N +1:10.2
9. E. EVANS M-SPORT WORLD RALLY TEAM +3:15.1
10. N. AL-ATTIYAH NASSER AL-ATTIYAH +8:30.4
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: