DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: A Power Stage-re is maradt fordulat

A világbajnok újra nyert, az M-Sport észtje karrierje második dobogóját szerezte, Kubica idei legjobbját nyújtotta otthon – Jari-Matti Latvala viszont az utolsó szakaszon törte össze autóját...

A szombati napot Sebastien Ogier mintegy hat másodperc előnyben zárta Andreas Mikkelsennel szemben, így a norvégnek minimális reményei még lehettek, hogy megszerzi WRC-karrierje első futamgyőzelmét. Vasárnap a mezőny kétszer teljesítette a 14,6 kilométeres Baranowo-szakaszt, melyek közül a második a Power Stage volt.

Ogier már az első felvonáson jelezte, hogy nem szeretné, hogy izgalmas legyen a verseny vége, hiszen két és fél másodpercet adott Mikkelsennek, így a verseny során hetedik részsikerét szerezte. A dobogó alsó fokáért harcoló Tanak és Latvala versenye viszont még szorosabb lett, hiszen a finn 1,1 másodpercre csökkentette a különbséget kettejük közt, így csak a Power Stage-en dőlt el, hogy az észt megszerzi-e karrierje második dobogóját.

Sikerült neki, miután Latvala túlerőltette az utolsó szakaszt, és egy fának ütközött. Mindössze 15 másodpercet veszített, mielőtt tovább tudott menni, de az autó jobb eleje alaposan összetört. E sorok írásakor egyelőre kérdéses, hogy negyedik helyét megtarthatja-e, hiszen ehhez még teljesítenie kell a gyorsaságit követő összekötő szakaszt, csakhogy a legfrissebb hírek szerint autója út közben megállt...

Hayden Paddon a szardíniai remeklés után ismét jól szerepelt, s ötödikként zárt csapattársait, a két Citroent és egy híján az összes Fordot megelőzve. Őt követte csapattársa, Neuville, majd a hétvége elején autóját alaposan összetörő Kris Meeke, aki úgy jött előre egy helyet, hogy Kubica az utolsó szakaszon egy sziklával ütközve defektet kapott.

A lengyel kedvenc így aztán a nyolcadik helyen zárt, míg mögötte Ostberg és Sordo szerzett még pontot. Az első 11 helyen WRC-k végeztek az élvonal egyetlen kiesője Elfyn Evans volt műszaki hiba miatt. A WRC2 kategóriát a finn Esapekka Lappi nyerte, remek teljesítményt nyújtva Skodája volánja mögött.

latvala_csatt



A Lengyel Rali végeredménye:

1.

Sebastien Ogier

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

2:26:11.5

2.

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Motorsport II

Volkswagen

11.9

3.

Ott Tanak

M-Sport World Rally Team

Ford

23.0

4.

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

44.7

5.

Hayden Paddon

Hyundai Motorsport N

Hyundai

1:14.6

6.

Thierry Neuville

Hyundai Motorsport

Hyundai

1:44.5

7.

Kris Meeke

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

1:57.7

8.

Robert Kubica

RK World Rally Team

Ford

2:08.3

9.

Mads Ostberg

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

2:18.2

10.

Daniel Sordo

Hyundai Motorsport

Hyundai

2:48.4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: