DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Hírösszefoglaló

Jöhet az Andretti, szelel a McLaren – hétfői F1-es hírek

Egy új csapat érkezhet, akik mielőbb csatlakoznának, nagyot lépett a McLaren, Hülkenberg tudja, hogy nem lesz világbajnok – a hétfői F1-es hírek.

A nap legfontosabb híre kétségkívül az volt, hogy hivatalosan is megerősítették, hogy az FIA elfogadta az Andretti nevezését, így ha meg tudnak állapodni a kereskedelmi jogok tulajdonosával, ők lehetnek az F1 tizenegyedik csapata. Michael Andretti csapatfőnök örömmel fogadta a döntést, és leszögezte, hogy mielőbb csatlakozni akarnak.

andretti-logo



Emellett szinte minden hír eltörpül, de azért van még ez-az a tarsolyunkban, például a McLarenről, akik nemcsak átadták az új szélcsatornájukat, de egyúttal komoly dicséretet is kapott tőlük újoncuk, Oscar Piastri, akinek jelleme főnöke szerint nagy bajnokokat idéz, míg Lando Norris arról beszélt, hogy ostobaság azt gondolni, hogy bármely csapat az egyik versenyzője köré építené az autóját.

Ezzel alighanem a Red Bullra célzott, melynek csapatfőnöke, Christian Horner úgy nyilatkozott, hogy megérti a Mercedes jelenlegi helyzetét, és tudja, hogy a csillagosok a visszavágásra készülnek. Bizonyos, hogy készülnek, de ez aligha a következő hétvégén fog megtörténni, ugyanis mint a Mercedes részéről elmondták, a sprintes hétvégék külön nehézséget jelentenek a W14-es kódjelű „dívának”.

hamilton-singapore-1

Más csapatokról is írhattunk ma persze: Nico Hülkenberg furcsa, persze egyértelmű kijelentést tett, miszerint már lemondott a világbajnoki címről, Charles Leclerc elmondta, milyen körülmények között hagyná el a Ferrarit, az Aston Martin pedig szeretné megfordítani a hátracsúszás trendjét, amit mostanában megélnek.

További híreink címszavakban: állítólag szenvedélyes beszédet intézett a Renault-vezér az Alpine tagjaihoz, Ott Tanak nyerte a Chile Ralit, de a Toyota ünnepelhetett világbajnoki címet, elképesztő befutó és kizárás a NASCAR-futam végén, és 1,8 milliárd forintért is kapható VIP csomag a Las Vegas-i Nagydíjra.

leclerc-spa

Végül, de nem utolsósorban: ha hétfő este hét, akkor Pitwall – Balogh Tamás és Gellérfi Gergő beszélték át az elmúlt hét legfontosabb híreit, sztorijait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: