DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Az Andretti mielőbb csatlakozni akar az F1-hez

Megtiszteltetésként éli meg az Andretti, hogy kiválasztották őket arra, hogy ők legyenek az F1 tizenegyedik csapata – mielőbb csatlakozni akarnak.

Mint arról korábban beszámolhattunk, az F1-be nevezni kívánó új csapatok közül az FIA egyedül az Andretti pályázatát fogadta el, így az amerikaiak egy nagy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy bemutatkozhassanak a királykategóriában. Ez azonban még nem az út vége, hiszen a kereskedelmi jogok tulajdonosával is meg kell állapodni ahhoz, hogy ténylegesen debütálhasson az Andretti a Formula–1-ben.

andretti-cadillac



A csapat a következő közleménnyel nyugtázta a nagyszerű hírt: „Az Andretti Cadillac számára megtiszteltetés, hogy az FIA elfogadta a Formula–1-es világbajnokságra való jelentkezését. Nagyra értékeljük a szövetség szigorú, transzparens, széles körű értékelését, és hihetetlenül izgatottak vagyunk annak lehetősége miatt, hogy egy ilyen nagy presztízsű és komoly történelemmel bíró bajnokságban szerepelhetünk.”

„Ennek az ízig-vérig amerikai csapatnak a létrehozása egy fontos és büszke pillanat minden alkalmazottunk és rajongónk számára. Erősen érezzük, hogy az Andretti Cadillac versenyzői kompetenciái és a versenyzésből fakadó technológiai fejlettsége nem csak partnereink számára lesz előnyös, hanem az F1 iránti globális érdeklődést is növelni fogja.”

michael-andretti

A közlemény azzal zárul, hogy bíznak abban, hogy eredményesek lesznek az F1 vezetésével folytatott tárgyalások: „Várjuk, hogy tárgyalásba kezdjünk a Formula–1 részvényeseivel, miközben tovább folytatjuk a tervezési folyamatot, hogy a lehető leghamarabb csatlakozhassunk a mezőnyhöz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: