DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Hivatalos: Az FIA elfogadta az Andretti pályázatát

Hivatalosan is megerősítették, hogy az FIA elfogadta az Andretti pályázatát, így ha meg tudnak egyezni a FOM-mal, ők lesznek a 11. csapat az F1-ben.

Az FIA hivatalos közleményben adta a világ tudtára, hogy az új csapatok számára kiírt pályázaton az Andretti, avagy hivatalosan az Andretti Formula Racing LLC lett az egyetlen jelentkező, akit megfelelőnek találtak a királykategóriás szereplésre.

michael-andretti



Mint a közlemény kiemeli, „számos” jelentkező fejezte ki érdeklődését a lehetőséggel kapcsolatban, s a pályázók közül négyet találtak érdemesnek arra, hogy a második fordulóban részletesen foglalkozzanak velük: bár nem nevesítik őket, de ezek minden bizonnyal az Andretti, a Hitech, a Rodin Carlin és a LKYSUNZ voltak.

A Formula–1 részéről jelezték, hogy tudomásul vették az FIA döntését, és az egyetlen állva maradt pályázattal megkezdik a folyamatot a saját részükről.

andretti-logo

Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem a következő közleményt adta közre:

Az Andretti Formula Racing LLC volt az egyetlen nevező, mely minden szempontból megfelelt az előre lefektetett kiválasztási követelményeknek. Gratulálok Michael Andrettinek és csapatának az alaposan elkészített pályázathoz, és köszönöm minden nevezőnek az érdeklődését és a részvételt.

A pályázati folyamat épített az FIA 2026-os F1-es motorszabályainak pozitív fogadtatására a meglévő motorgyártók körében, mely egyúttal az Audit, a Hondát és a Fordot is elkötelezte, és érdeklődést generált a Porsche és a General Motors részéről.

Szeretném megköszönni az FIA minden tagjának, aki részt vett a pályázati folyamatban a fáradhatatlan erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy minden beérkező jelentkezést a kellő alapossággal felmérjenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: