DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Horner tudja, hogy Wolff visszavágásra készül

Egyszer a Red Bull dominanciája is véget ér az F1-ben, s könnyen lehet, hogy a „sebzett vad”, a Mercedes vet véget neki – erről beszélt Christian Horner.

Ha valaki, hát Christian Horner pontosan tudja, milyen most Toto Wolffnak lenni: azt követően, hogy a Red Bull az előző évtized elején szezonokon át uralta a királykategóriát, 2014-től kezdve a vert mezőnyből szemlélték, ahogy a Mercedes zsinórban hét éven keresztül nem talál legyőzőre. 2022-ben azonban fordult a kocka: a Red Bull a tavalyi szezon eleje óta eltelt 38 futamból 32-t nyert meg, míg a Mercedesnek azóta egyetlen siker jutott csak.

horner-wolff_2



Horner pedig pontosan emlékszik erre az időszakra: „Hosszú időn át, hat-hét évig nagyon fájdalmas volt a koszorúslány szerepében lenni, de sosem tévesztettük szem elől a célt, hogy hol is szeretnénk lenni valójában” – mondta a brit csapatfőnök azokról az évekről, majd kitért a Wolff-fal való kapcsolatukra, mely az F1 modern érájának egyik emblematikus rivalizálása:

„Számomra a sport a rivalizálásról szól, nagyszerű dolog, ha van egy riválisod. Persze egy fokig meg kell lennie a tiszteletnek, de rivalizálás nélkül a sport nem is sport. Nem sokat láttuk őt az elmúlt két évben, de biztos vagyok benne, hogy készül. Biztosan most is dolgozik valamin. Nagyszerű csapat, nagy csapat az övék” – mondta Horner, majd hozzátette: „Remek versenyzőik vannak, keresik a visszavágás lehetőségét.”

horner-wolff_1

Horner azt is tudja, hogy a domináns korszakuk egyszer véget ér majd, épp ezért nem is figyel arra, hogy kinek sikerül majd a trónfosztás: „Mi voltunk az a csapat, aki megtörte az ő dominanciájukat, és a körforgás folytatódni fog, egyszer minket is le fog győzni valaki.”

„Hogy a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, az Aston Martin, vagy valaki más, azt nem tudhatjuk. Csak arra lehet hatásunk, hogy mi mit csinálunk, így hát csak erre koncentrálunk. Csak magunkra fókuszálunk.”

russell-zandvoort

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: