DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Hülkenberg már nem hisz a vb-címben, csak élvezni akarja az F1-et

Álmodozni lehet a bajnoki sikerről, de a háromévnyi távollét után felfrissülve visszatért német szerint jelenleg már nem realitás ez számára az F1-ben.

Nico Hülkenberg 2019 végén szorult ki a Formula-1-es mezőnyből, az előző három évben csak néhány koronavírus-fertőzés miatti beugrás alkalmával tűnt fel a rajtrácson. Az idei szezonra aztán leigazolta őt a Haas az elküldött Mick Schumacher helyére – a RaceFans.net szakoldal arról kérdezte a németet, milyennek érezte a kihagyást és milyen most a visszatérés az F1-be:

„Roppant élvezetes. Úgy vélem, személy szerint nagyon pozitív volt a háromévnyi távollét. Lekapcsolódhattam az F1-ről és a versenyzésről kicsit és némileg normális életet élhettem: megházasodtam, családot alapítottam, minden ilyesmi. Aztán pedig újra érezni kezdtem az éhséget és a szenvedélyt. Úgyhogy ez remekül sikerült, kiegyensúlyozottnak, boldognak és éhesnek érzem magam.”

f1-hulkenberg-haas-1



A 36 éves versenyző az interjúban elárulta: pályafutása első szakaszának vége felé olykor már nem élvezte az F1-es versenyhétvégéket, túl feszült volt a légkör, mostanra azonban a kihagyásnak is köszönhetően felfrissült.

Pedig Hülkenbergnek nincs könnyű dolga idén a Haasszal, ahol különösen a versenyek szenvedősek az autó borzalmas gumikezelése miatt, így ő mindössze kilenc, a csapat pedig 12 pontot gyűjtött eddig. A rutinos német azonban nem érzi úgy, hogy most lenne a legnehezebb dolga a pályafutása során – bár azt megjegyezte, hogy a mezőny sűrűbb, mint valaha:

„Nem akarom azt mondani, hogy a legkeményebb. Mindig mélyre kellett ásni a karrierem során, amelyet a középmezőnyben töltöttem, ami roppant kemény. Ki kell tenned a könyököd a középmezőnyben, az mindig egy daráló. Folyamatosan nyomnod kell, folyamatosan a legjobbadat kell nyújtanod.”

„Úgy érzem, ha valami nem stimmel a középmezőnyben, annak azonnal megfizeted az árát. Nagyon könyörtelen, úgy érzem, most még jobban, mint valaha. Még nagyobbá és tömörebbé, szorosabbá vált a középmezőny. Nincs már igazi sereghajtó, tíz autó van két-három tizedmásodpercen belül. Szóval rendkívül könyörtelen, és a legapróbb részletek is komoly hatással bírhatnak.”

f1-hulkenberg-haas-2

Gondol-e még az F1-es vb-címre?

Hülkenberg tartja azt a nem túl hízelgő rekordot, hogy ő teljesítette a legtöbb Formula-1-es nagydíjat dobogós helyezés nélkül, így értelemszerűen a futamgyőzelem sem jött még össze neki, a vb-címről pedig nem is álmodhatott. A német pilóta pedig már nem is gondol ez utóbbira – így felelt arra a kérdésre, hiszi-e még, hogy egyszer világbajnok lehet:

„Nem. Kicsit ostobán hangozhat, hogy így kimondom, de ez nem reális. Amennyire szeretnél álmodni vagy álmodsz is róla, úgy gondolom, jelenleg ez nincs benne a pakliban. Számomra ez arról szól, hogy élvezzem a vezetést, élvezzem amit csinálok, és minden egyes alkalommal kihozzam belőle a legtöbbet.”

„Szerintem ez nagyon fontos, mert ebben az iparban és sportban csak akkor fogsz nyerni, ha megvannak hozzá a megfelelő eszközeid. Ha nincsenek, akkor a realitás az, hogy nem fogsz győzni. Ez ilyen. Hacsak nem történik valami őrült és váratlan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: