DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Hírösszefoglaló

Rekord, ütközés, csaták – vasárnapi F1-es hírek

Élvezték a csatát a ferrarisok, a McLarenek koccantak, Hamilton sportszerűségét méltatták, Verstappen csúcsot döntött – ezek voltak a vasárnap F1-es hírei.

Max Verstappen sorozatban szerzett tizedik győzelmével F1 történeti rekordot állított be az Olasz Nagydíjon, melynek összefoglalója ide, végeredménye ide, élő közvetítése pedig ide kattintva olvasható el – aki pedig a bajnokságok állására kíváncsi, azt itt találhatja meg. A történelmi rekordról és a hétvége összes többi izgalmas statisztikájáról FormulaPlusz rovatunkban írtunk részletesen – ahogy arról is, hogy tudta a Ferrari elhappolni a pole-t a Red Bull elől.

sainz-verstappen-monza



A leintés után Verstappen elmondta, hogy nem hitte, hogy rekordja, amivel kapcsolatban Toto Wolff úgy nyilatkozott, hogy senkit nem érdekel majd, egyáltalán lehetséges, míg a két Red Bull mögött ádáz csatát vívó Ferrari versenyzői elsősorban saját küzdelmeikről beszéltek: Sainz saját elmondása szerint élvezte a csatát – ahogy egyébként csapatfőnöke, Frederic Vasseur is –, míg Leclerc úgy értékelt, hogy mindketten a szabályosság határán táncoltak.

Más izgalmas harcok is zajlottak a mezőnyben: a saját elmondása szerint komoly fájdalmakkal küzdő Lando Norris Alexander Albonnal vívott nagy harcot, amiről mindketten úgy nyilatkoztak, hogy meglehetősen frusztráló volt a McLaren versenyzője számára.

piastri-monza

Norris így is jobban járt, mint csapattársa, Oscar Piastri, aki előbb Lewis Hamiltonnal ütközött, majd egy büntetést is begyűjtött – Wolff pedig nagyra értékelte, milyen sportszerűen kezelte a helyzetet a hétszeres világbajnok. A McLarenek egyébként egymással is csatáztak, ami nem nyerte el a csapatfőnök tetszését, hiszen a két versenyző összeért egymással.

További F1-es híreink dióhéjban: Fernando Alonso megdicsérte az FIA-t a monzai időmérős káosz elkerüléséért, az Alpine-nál tudják, hogy motorerő terén komoly hátrányban vannak, Wolff pedig úgy nyilatkozott, hogy nehéz lesz Mick Schumachernek helyet találni a 2024-es mezőnyben.

wolff-schumacher

A nap másik csúcseseménye a barcelonai MotoGP-futam volt, mely egy rettenetes balesettel indult, amit a bajnoki éllovas Bagnaia csodával határos módon úszott meg, s ahol az Aprilia kettős győzelmet aratott a számos kiesést hozó első kört követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: