DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton bocsánatot kért Piastritól

A hétszeres világbajnok teljes felelősséget vállalt a Piastrival történt ütközésért, aki részéről az ügy ezzel le van zárva – a hajrában őt is megbüntették.

Az Olasz Nagydíj számos izgalmas, látványos és kőkemény csatája közül a legrosszabb véget Lewis Hamilton és Oscar Piastri küzdelme ért, hiszen a két autó összeért, a McLaren megsérült, így Piastrinak pontszerzés helyett be kellett érnie egy leggyorsabb körrel. Az esetet a stewardok úgy ítélték meg, hogy Hamilton hibájából történt a Roggia előtti koccanás, így a britet öt másodperces időbüntetéssel sújtották,

Hamilton maga is elismerte, hogy az ütközésért kizárólag őt terheli a felelősség. „Nagyon élveztem a végén a csatákat. Szerencsétlenül jött ki, hogy elmértem a távolságot Piastrival. Teljes mértékben az év hibám volt, azonnal oda is mentem hozzá bocsánatot kérni” – mondta a héten szerződést hosszabbító sokszoros bajnok, aki számára a verseny első szakasza volt a legnehezebb, amikor a keményebb gumikon kellett megküzdenie az eggyel lágyabb szetten haladó riválisokkal:

hamilton-monza



„Minden egyes pozíció, amit megszereztem, hihetetlenül nehéz volt, meg kellett küzdenem érte. Miután a keményen rajtoltam, jó volt eltérő taktikán lenni a többiektől, de a verseny eleje nehéz volt” – nyilatkozta a Mercedes versenyzője.

Piastrit is megbüntették

Piastri természetesen szintén kitért a versenyét tönkrevágó incidensre, de nagyon megértő volt Hamiltonnal szemben: „Lewis kicsit jobban rám húzta az autót, mint gondolta volna. A sportfelügyelők meghozták az ítéletet, ő pedig bocsánatot kért tőlem, ennél többet nem várhatok” – mondta az ausztrál, akit a hajrában szintén megbüntettek a Liam Lawsonnal vívott csatája során bemutatott manővere miatt, így végül nem ő, hanem az új-zélandi lett a tizenegyedik helyen rangsorolva.

piastri-monza

„Ami a Lawson-féle esetet illeti: addigra már borzalmas volt a délutánom, gyorsabb voltam bála, szóval megpróbáltam párszor kívülről megelőzni őt. Ennyi, ez van” – mondta az esetről a McLaren elsőéves versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: