DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Norris: Frusztráló volt, de Albon nem hibázott

Nem bírt a McLaren Albon Williamsével az Olasz Nagydíjon: hiába üldözték Norrisék, az egyenesbeli végsebesség megmentette a grove-iak 7. helyét.

Nyolcadik helyen zárt a McLaren britje az Olasz Nagydíjon: Lando Norris hiába próbálkozott szinte az egész futam alatt, nem talált ellenszert Alexander Albon Williamsére. A csapattárs, Oscar Piastri is szép teljesítményt nyújtott, azonban a Hamiltonnal való összeérését és egy szárnycserét követően mindössze a tizenkettedik helyen ért célba.

„Izgalmas volt, de kemény is. Nem volt elég tempóm ahhoz, hogy elmenjek Alex mellett, pedig számtalanszor megpróbáltam. Jól vezetett, nem hibázott, így fair volt a küzdelem, szép munkát végzett” – fogalmazott Norris a leintést követően.



„Azonban nagyon frusztráló, amikor 35-40 körön keresztül ott ragadok valaki mögött és folyamatosan ugyan az történik: lemaradok, közelebb kerülök, megint lemaradok, ismét felzárkózom… Tényleg jól csinálta, nehéz ennyi körön keresztül nem hibázni.”

Fejlesztések a gyors pályákra

A Belga Nagydíj Norris elmondása szerint egy küzdelmes futam volt a csapatnak. Arra a kérdésre, hogy az azóta hozott fejlesztések jelentős különbséget jelentettek-e Monzában, így felelt a brit:

„Teljes mértékben. Ha olyan autóval mentünk volna, mint Spában, pontot se tudtunk volna szerezni. Szerintem léptünk előre, bár nem nagyobb módosításról volt szó: itt-ott faragtunk az autóból, optimalizáltuk, ahol lehetett. Jó munkát végeztek a srácok, amit csak tudtak, átnéztek és kijavítottak.”

„Spában nagyon szenvedtünk, így kifejezetten erősnek éreztem a versenytempónkat. A Williams a legerősebb az egyenesben, bármelyik másik autóval szemben lett volna esélyem, kivéve ellenük. Ez természetesen frusztráló, de remek munkát végzett a csapatunk és ezt folytatni is fogják” – fogalmazott Norris.

Lehetett volna jobb?

Az elmúlt néhány versenyen dobogós helyezéseket is láttunk a McLaren britjétől, míg Piastri Spában szerezte meg a sprintfutam második helyezését. Ám ezek ellenére Norris nem gondolja, hogy végezhettek volna előrébb Monzában: „Nem, nem mondanám, hogy lehettünk volna jobbak. Igaz, hogy az elmúlt években nagyon jó eredményeket értünk el itt, de nem gondolnám, hogy több lett volna ebben a futamban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: