DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen: Hibába kellett kényszerítenem Sainzot

Mindkét Red Bull-os kiemelte, milyen nehéz volt a Ferrarikat megelőzni az F1-es Olasz Nagydíjon. Verstappen nem is hitte, hogy rekordja lehetséges, Perez szerint kezd visszatérni legjobb formája.

Hatodszor szerzett kettős győzelmet 2023-ban a Red Bull, amely továbbra is veretlen a futamokon – de nem volt egyszerű dolga Max Verstappennek és Sergio Pereznek az állhatatosan védekező Carlos Sainz ellen.

Az első sorból induló, második helyezést rajtnál tartó Verstappen már a 6. körben előzött volna, de ekkor el kellett vennie, nehogy megismétlődjön a Lewis Hamiltonnal való 2021-es találkozó. Végül a 15. körben vette át a vezetést, amelyet követően már csak behozta a Red Bullt.

„Jó tempónk volt, de hatalmas végsebességgel rendelkeztek, így nehezen tudtam közel kerülni és előzni az egyes kanyarban, hibára kellett kényszerítenem őt. Szerencsére egyszer hibázott és elfékezte, én jobban gyorsítottam ki a kettes kanyarból, innentől pedig a saját versenyem futottam. Próbáltam türelmesnek maradni, hosszú volt még a verseny, de láttam, hogy Carlos küszködik a hátsó gumikkal” – értékelt az autóból kiszálló Verstappen.



A holland így a Ferrari hazai pályáján adta át a múltnak az egykori ferraris világbajnok Alberto Ascari és Sebastian Vettel rekordját: először nyert a Formula-1-ben valaki tíz nagydíjat zsinórban. „Sosem hittem volna, hogy ez lehetséges. Meg kellett dolgoznunk a mai napért, így még élvezetesebb volt” – mondta a példa nélkül sorozatról.

Perez: A legjobb formám látjuk a következő futamokon

A csapattársnak, Sergio Pereznek az ötödik helyről rajtolva hármat is kellett előznie, és George Russell, Charles Leclerc majd Sainz ellen sem volt könnyű dolga: utóbbit 14 körön át üldözte, többször az első sikán bukóterébe kényszerült, míg végül maga mögött hagyta a harcias spanyolt.

„Ez volt a maximum, amit ma elérhettünk. Nagyon nehéz volt az előzés, sokkal nehezebb, mint azt gondoltuk. Őrület volt, mert sok gumit el kellett használnom, de végül sikerült mindkettőjük elé kerülnöm” – nyilatkozta a második helyezett. „Úgy vélem, jelentős előrelépést tettünk. Beállítást tekintve sokkal kényelmesebben érzem már magam. Arra számítok, hogy a legjobb formám látjuk majd a következő futamokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: