DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

FIA-szigor, Red Bull-ellentét – szerdai F1-es hírek

Newey és Villeneuve Verstappent méltatja, Sainz és Vasseur bizakodó, diétáznia kellett Hamiltonnak, itt a Ferrari-film előzetese: egy helyen a napi hírek.

Új technikai direktívát adott ki az FIA, megnézik a hajlékonynak tűnő szárnyakat. Állítólag ugyanis Több csapat is a szürke zónában mozoghat ezen a területen, most viszont az FIA megpróbál ezen változtatni – bővebben ide kattintva.

f1-redbull-szarny



Többen is Max Verstappent dicsérték. Jacques Villeneuve arról beszélt, hogy a zsinórban kilenc futamgyőzelemnél járó holland eggyé vált az RB19-essel, ennek köszönheti jelenlegi fölényét, míg a Red Bull sztártervezője, Adrian Newey egyenesen minden idők legjobbjai közé sorolta a még mindig csupán 25 esztendős versenyzőt. Mi pedig azt vettük számba, hogy mikor biztosíthatja be harmadik világbajnoki címét Verstappen – itt mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Maradva még a Red Bullnál: a hétvége folyamán egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett Christian Horner és dr. Helmut Marko. Utóbbi megpendítette, hogy Sergio Perez jövője a teljesítményétől függ és majd kiértékelik, hogy mi lehet a helyes döntés, míg Horner ezt megcáfolva kimondta, hogy igenis Perez a Red Bull versenyzője lesz 2024-ben. A háttérben húzódó történésekről beszélt Mészáros Sándor a Formula Podcast futamértékelő adásában – a részletek itt olvashatók, a teljes műsor pedig alább hallgatható meg:

 

 

Carlos Sainz szerint Zandvoortban csak a hatodik leggyorsabb autó volt a Ferrari, az F1-es Olasz Nagydíj helyszíne azonban Spára hajaz, ahol jól ment az SF-23-as is, így Frederic Vasseur csapatvezetővel együtt arra számít, hogy Monzában akár a második-harmadik erő is lehet a maranellói gárda.

A hétvégén egyébként olyan időjárásban lehet része a mezőnynek, mint már hónapok óta nem: az előrejelzések szerint elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesz esős F1-es esemény Olaszországban – bővebben itt.

Felszedett néhány kilót a vakáció során Lewis Hamilton, amit gyorsan le kellett adnia – pedig aktívan töltötte a szünidőt a hétszeres világbajnok.

A Williams előrelépése Alexander Albon remeklése mellett James Vowles tudásának is köszönhető – véli George Russell. Lando Norris és Max Verstappen is csak dicsérni tudta a brit csapatot – itt olvashatók a riválisok nyilatkozatai.

Az egyik fő F1-es hír a nap végén érkezett az Alfa Romeo jóvoltából, amely a Ferrarihoz hasonló egyedi fényezéssel fog rajthoz állni Monzában: fekete alapon az olasz trikolór és némi arany alkotja a különleges dizájnt, amellyel az új 33 Stradale előtt tisztelegnek – további fotók ide kattintva böngészhetők.

f1-alfa-monza-6

Újabb jel arra, hogy a Hugo Boss lehet valóban az AlphaTauri új névadója, ahogy arról a Formula.hu már hetekkel ezelőtt hírt adott: a legendás divatcég kiszáll a Formula-E-ből, és mostantól maximálisan az F1-re fókuszálnak.

Ami az F1-en kívüli híreket illeti: először szólalt meg a szerződése körüli botrány kapcsán Alex Palou, aki nem szeretné, hogy úgy elterelje a figyelmét az ügy, mint 2022-ben, viszont elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer majd könyvben írja meg a teljes történetet.

A MotoGP-ben hivatalossá vált, hogy Marco Bezzecchi 2024-ben is marad a VR46 Ducatinál. Emellett arról is hírt adhattunk, hogy lábra állhatott a Formula Regional spái tragikus balesetében könyök- és csigolyatörést szenvedő versenyző – videó róla itt.

Végezetül pedig megérkezett a Michael Mann rendezésében és Adam Driver főszereplésével készült Ferrari-film első kedvcsináló előzetese – itt tekinthető meg a videó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: