DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Miért mond egymásnak ellent Horner és Marko?

A hétvégén nem volt egy hullámhosszon a Red Bull két nagyágyúja – miért lehet ez, mi várható a folytatásban Christian Horner és dr. Helmut Marko között?

A hétvége folyamán egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett Christian Horner és dr. Helmut Marko: utóbbi megpendítette, hogy Sergio Perez jövője a teljesítményétől függ és majd kiértékelik, hogy mi lehet a helyes döntés, míg Horner ezt megcáfolva kimondta, hogy igenis Perez a Red Bull versenyzője lesz 2024-ben.

Kettejük között az utóbbi időben nem először merül fel ellentmondás, Perez kapcsán sem először fogalmaznak meg némileg eltérő véleményt – Mészáros Sándor, a Formula.hu egész éves FIA-akkreditációval rendelkező F1-es újságírója szerint ez nem véletne.

„Egyre inkább az látszik a paddock forgatagában, hogy most már inkább Christian Horner fújja a passzátszelet a Red Bullnál” – mondta Mészáros Sándor a Formula Podcast legutóbbi adásában.

SI202308270684_resize



„Dietrich Mateschitz halála óta egyre inkább az kristályosodik ki az F1-es paddockban járva-kelve, hogy most Horner az erős ember a Red Bullnál – Marko Mateschitz embere, bizalmasa volt, a tulajdonos halálát követően viszont változtak az erőviszonyok. Akik évek óta hallgatják a Formula Podcastet, azok tudják, hogy Sergio Perez szerződtetése is Horner gondolata volt, és most nyilvánvalóan védi azt, aki mellett kardoskodott.”

„Egy korábbi adásunkban azt is elmondtam, hogy Perez pályán nyújtott teljesítménye ugyan nem a legfényesebb, de üzletileg még mindig sokat profitál a benne lévő potenciálból a Red Bull, komoly haszna van annak, hogy ő az energiaitalos vállalat színeiben versenyez.”

mészáros sándor-formula

A folytatásban pedig az sem kizárt, hogy Marko távozik az F1-es istálló vezetéséből – ezen a hétvégén már kapott is kérdést ezzel kapcsolatban, és a jövőjéről kellett válaszokat megfogalmaznia, mintegy bizonygatnia, hogy az ő helye biztos.

„Marko és Horner között a jelek szerint van némi erőjátszma a Red Bullon belül, én magam viszont arra számítok, hogy az év végén előbbi távozik a csapat menedzsmentjéből. A paddockban egyre inkább erősödnek az ezt pletykáló hangok. Mérget nem vennék rá (ez fontos), de az utóbbi hónapok alakulása, azok eseményei efelé mutatnak. Vannak olyan vélemények is, akik szerint most azért annyira szókimondó Marko, mert ő is érzi, hogy mi a dolog kifutása.”

A Formula Podcast legutóbbi adása helyszíni információkkal ezen a linken hallgatható meg:

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: