DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen már eggyé vált az autójával, ezért ilyen gyors

Jacques Villeneuve szerint ő tudja, hogy milyen érzés most a Red Bullt vezetnie Verstappennek, ő is átélte ugyanezt. Ilyenkor könnyen jön az eredmény.

Jacques Villeneuve úgy fogalmazott, hogy szerinte Max Verstappen „második bőreként” használja már a Red Bull RB19-es autóját, azért ennyire sikeres vele.

A sorozatban kilenc futamgyőzelemnél tartó, idén eddig alig-alig pontot veszítő klasszis összességében 26-ot nyert meg az eddigi 35 olyan versenyből, amelyen a szívóhatásos autókkal rendeztek a tavalyi idény kezdete óta, és 1997 világbajnoka szerint ez a Red Bull már annyira az övé, hogy azt csinál vele, amit akar.

„Kit érdekel, hogy ez jó-e a sportnak? Ő hihetetlen, ennyi, ezt nem szabad megállítani. Mindenki másnál jobbá vált, olyan jól dolgozik együtt a mérnökével és a csapatával, hogy ez az autó már az ő második bőre” – mondta Villeneuve a Racingnews365.comnak adott interjújában.

Verstappen_Horner_Marko 250823-03_resize



„Amikor eléri ezt egy pilóta, akkor csak be kell ülni az autóba és gondolkodni sem kell, az autó azt csinálta, amit csak a versenyző akar. Ezért gondolja azt mindig két-három futamig évente Sergio Perez, hogy legyőzheti Maxot. Aztán Max beül az autóba és azt csinál vele, amit akar, lerombolja Perezt” – magyarázta.

„Nekem is megvolt ez 1996 végén 1997-ben, csak beültem az autóba és tudtam, hogy az autó mindent meg tud csinálni. Ha pedig mégsem, akkor egy apró korrekcióval el lehetett ezt érni, szépen meg kell beszélni a mérnökkel és működik. Onnantól már gondolkodni sem kell, és ettől lesz valaki két-három tizedmásodperccel gyorsabb, mert nem kell kitalálni, hogy mi fog történni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: