DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

„Ő a legjobb ember a feladatra” – Russell, Norris és Verstappen a Williamsről

A grove-iak előrelépése Alexander Albon remeklése mellett James Vowles tudásának is köszönhető – véli George Russell. Lando Norris és Max Verstappen is csak dicsérni tudta a brit csapatot.

A Holland Nagydíj időmérő edzésén a negyedik helyet szerezte meg, míg a futamon nyolcadikként zárt Alexander Albon a Williamsszel – így a konstruktori világbajnokság hetedik helyét tudhatja magáénak a grove-i alakulat. George Russell, aki korábban a Williams csapatfőnöke, James Vowles mellett dolgozott a Mercedesnél, így nyilatkozott egykori istállója fejlődéséről:

„Nagyon örülök, hogy Albont egyre előrébb látom a mezőnyben. Ez megmutatja, mekkora változást okoz, ha a helyére kerül az önbizalma az embernek. A Williams jelenleg egy hatalmas fejlődésen megy keresztül és úgy gondolom, hogy James Vowlesnak teljes mértékben pozitív hatása van a csapatra. Ő a legjobb ember erre a feladatra: ahhoz, hogy a Williams képes legyen újjáépíteni magát.”



„Remek látni, hogy nem csak az élcsapatok vannak harcban. Azt szeretnénk az F1-ben, hogy mindenkinek legyen esélye, ha jó munkát végeznek” – fogalmazott Russell.

Egy volt csapattárs véleménye

A bajnokságot domináló Max Verstappen is elégedetten nyilatkozott egykori csapattársáról a Holland Nagydíj időmérőjét követően: „Egész hétvégén gyorsak voltak. Esős és száraz körülmények között is volt tempójuk, amit nagyszerű látni. A sportnak is jót tesz, hogy minél több csapat van az élen.”

„Alexnek kifejezetten örülök” – fogalmazott a kétszeres világbajnok. „Egy remek srác, voltunk csapattársak is, mindig kijöttünk egymással. Jó látni őt a mezőny elején, illetve azt is, hogy ezen a hétvégén versenyképes autója van.”

Norris nem lepődött meg

A McLaren britje szerint nem akkora meglepetés a Williams teljesítménye, azonban örül annak, hogy a mezőny elején csatázhat velük: „Nem mondanám, hogy ez nagyon nagy meglepetés lenne, hiszen egyszer-kétszer más pályákon is versenyképesek voltak. Például Silverstone-ban az első szabadedzést az élen zárták.”

„Most viszont képesek voltak megtartani ezt a tempót az időmérőre is, főleg a Q3-ban. Örülök neki, és az egész csapatnak” – nyilatkozta Albonról Norris. „Logan is gyors volt a Q3-ig. Erősnek tűnnek, nagyot léptek előre a szezonban és jó látni őket is a mezőny elején csatázni.”

A korábbi F1-es csapatfőnök, Paul Stoddart is dicsérte a grove-iak csapatfőnökét – szavai itt olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: