DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Az eddigi legjobb autó” – jöhet a Williams nagy dobása?

Alexander Albon szerint a zandvoorti Williams a legjobb azóta, hogy ő a csapathoz igazolt, és bár nem tudja, hogy mit várjon az Olasz Nagydíjtól, de...

Minden várakozást felülmúlt Zandvoortban a Williams, hiszen egy olyan pályán volt Alexander Albon a top tízben az első szabadedzéstől az időmérőn át a versenyig, amely papírom nem fekszik az FW45-nek.

Albon éppen ezért rendkívül bizakodó a folytatást illetően: szerinte sosem volt még ilyen jó a Williams, mióta ő Grove-ba igazolt.

Zandvoort+AA_LS_resize



„Emlékeztetnem kell magam arra, hogy boldog legyek. Ötödikek voltunk, aztán elkezdett esni, nem volt optimális a stratégiánk, de aztán javítottunk azzal, hogy kint maradtunk és sokáig köröztünk. Jó etapunk volt a lágy és a közepes slickeken is, megelőztük a Mercedeseket, tényleg minden jól alakult” – magyarázta Albon.

„Összességében most érződik a legjobbnak az autó idén, sőt most érződik a legjobbnak az autó, mióta csak a Williamsnél vagyok. Nagyszerű napunk volt és bár a nyolcadik hely csalódást keltő azért, mert hatodik is lehettem volna, mégis boldognak kell lennem.”

A soron következő Olasz Nagydíj viszont papíron fekszik az autónak a hosszú egyeneseivel és a hatékony légellenállást igénylő karakterisztikájával – jöhet az igazi bravúr?

„Szerintem Monzában versenyképesek lehetünk. Vannak beállításbeli dolgok, amiket most megcsináltunk és szerintem hasznosíthatóak a tanultak ott is. De őszintén szólva, ha annyira leszünk gyorsak Monzában, mint Zandvoortban, akkor is túlteljesítjük azt, amit korábban vártunk még Monzától is…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: