DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Hírösszefoglaló

Schumacher–Williams pletyka, 1000. MotoGP futam – vasárnap

Toto Wolff beajánlotta a Williamsnek Mick Schumachert, a MotoGP-ben pedig megfutották az 1000. nagydíjat. Ez történt vasárnap.

WRC

Kalle Rovanpera megszerezte idei első győzelmét, Elfyn Evans hibázott, Thierry Neuville-lel a technika babrált ki, Ott Tanak kármentést végzett a Portugál Ralin. Herczig Norberték felborultak.

MotoGP

Drámai és balesetekkel teli eseménydús futamot hozott a MotoGP 1000. nagydíja, a Francia GP, amelyen a címvédő idén harmadszor nullázott, miközben a dobogóra három szatellit ducatis állhatott fel.

F1



Toto Wolff elismerte, hogy annak idején jó döntést hozott Max Verstappen, mikor a Red Bull pilótaprogramjához csatlakozott. Hamiltonnal azonban aligha alkottak volna jó párost.

Ugyan a Red Bull eddig mind az öt versenyt megnyerte 2023-ban, Christian Horner szerint elképzelhetetlen, hogy mind a 23 futamot megnyerjék.

Német sajtóértesülések szerint Toto Wolff nagyon komolyan dolgozik rajta, hogy Mick Schumacher újra F1-es ülést kapjon. A Williamsnél kopogtat a Mercedes főnöke.

A világbajnoki cím sorsa a Red Bull két versenyzője között fog eldőlni 2023-ban, Sergio Perez azonban tart attól, hogy idővel mások is beleszólhatnak a csatába.

Christian Horner elárult néhány részletet arról, mit tartogat a jövő a Red Bull Powertrains számára, akik a Forddal fogják fejleszteni motorjaikat.

Parc Fermé

Ez hiányzik Vettelnek az F1-ből

Fisichella Schumacher-szerű Verstappen-uralomtól félti az F1-et

Ezért hagyta abba a versenyzést Horner

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: