DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Schumacher a Williamshez kerülhet?

Német sajtóértesülések szerint Toto Wolff nagyon komolyan dolgozik rajta, hogy Mick Schumacher újra F1-es ülést kapjon. A Williamsnél kopogtat a Mercedes főnöke.

Mick Schumacher bemutatkozását óriási érdeklődés övezte, mikor 2021-ben debütált a Haas csapatával. Első szezonjában Nyikita Mazepin mellett nem volt nehéz dolga, de tavaly Kevin Magnussen mellett már nem sok babér termett a német számára, aki leginkább folyamatos baleseteivel hívta fel magára a figyelmet.

Jelenleg a Mercedes fejlesztési és tartalékpilótája a német, akit kitettek a Ferrari kötelékéből, s csapatfőnöke, Toto Wolff szeretné, ha Schumacher minél eőbb visszaülhetne a volán mögé. Ennek érdekében minden követ meg is mozgat, hiszen a Mercedestől a télen távozó James Vowles új csapatánál, a Williamsnél próbálna helyet csinálni Wolff Schumachernek.



A német Sport1 értesülései szerint nemcsak Nyck de Vries, de Logan Sargeant ülése is veszélyben van, hiszen eddig egyedül ez a két pilóta nem szerzett még pontot, de az autót már mindketten összetörték, nem is egyszer.

A Sport1 szerint de Vrieshez hasonlóan Sargeant is az előttünk álló tripla forduló végéig kapott ultimátumot csapatától, hogy bizonyítsa rátermettségét. Úgy hírlik, hogy a korábban a Mercedesnél dolgozó Williams-csapatfőnök, James Vowles beszélt Toto Wolff-fal, aki azt szeretné, ha a gyengén teljesítő amerikai pilóta helyére Schumacher ülhetne be, minél előbb...

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: