DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Verstappen jól döntött, mikor a Red Bullt választotta

Toto Wolff elismerte, hogy annak idején jó döntést hozott Max Verstappen, mikor a Red Bull pilótaprogramjához csatlakozott. Hamiltonnal azonban aligha alkottak volna jó párost.

Max Verstappen a ma már AlphaTauriként ismert Toro Rossónál mutatkozott be a Formula-1-ben, miután csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy akkoriban a Mercedestől is megkeresték a fiatal versenyzőt, hogy hozzájuk csatlakozzon.

Azóta Verstappen az F1 legfiatalabb versenyzője és legifjabb futamgyőztese lett, most pedig zsinórban a harmadik világbajnoki címét üldözi, az eddig sikert sikerre halmozó Mercedest pedig talán már a visszapillantó tükrében sem látja a Red Bull versenyzője.



Toto Wolff a De Telegraafnak nyilatkozott Verstappenről: „Tudva, hogy micsoda versenyző lett Max Verstappen, ma már kissé bánom, hogy nem sikerült megszereznünk, de akkoriban ez nem volt valós opció számunkra, hiszen teljes mértékben elégedettek voltunk Lewisszal és Nico Rosberggel, majd Valtterivel, azóta pedig nem is nyílt rá esélyünk, hogy magunkhoz csábítsuk” – kezdte Wolff.

„Azt kijelenthetem, hogy Lewis és Max valószínűleg nem lettek volna jó csapattársak, de szerencsére sosem kellett ezzel a nehéz kérdéssel szembesülnöm. Max jó döntést hozott annak idején, hogy a Red Bullt választotta.”

A Mercedes csapatfőnöke azt is kifejtette ezek után, hogy szeret az ilyen úgymond nehéz személyiségekkel dolgozni: „Max, Lewis, Schumacher vagy éppen Senna: mind különbözőek, mégis van valami közös bennük. Szeretem az ilyen nehéz eseteket, mert úgy gondolom, hogy ők sokkal ambiciózusabbak és elhivatottabbak. Ez persze nemcsak a versenyzőkre, de a csapatban lévő többi dolgozóra is ugyanígy igaz.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: