DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Nem fogjuk megnyerni az összes versenyt

Ugyan a Red Bull eddig mind az öt versenyt megnyerte 2023-ban, Christian Horner szerint elképzelhetetlen, hogy mind a 23 futamot megnyerjék.

Címvédőhöz méltó módon kezdte meg a 2023-as Formula-1-es szezont a Red Bull csapata, hiszen eddig nemcsak mind az öt eddigi versenyt megnyerték, de ebből négyszer kettős győzelmet arattak, a bakui sprintet pedig szintén behúzták Sergio Perez révén.

Jelen pillanatban óriási előnnyel rendelkeznek Christian Hornerék, főleg a vasárnapokon, de kérdés persze, hogy a túlköltekezés miatt kiszabott büntetés mennyiben hátráltatja majd őket a szezon előrehaladtával, illetve a többi csapat milyen ütemben tud fejleszteni.



Mindezek – és pont a sok verseny – miatt tartja elképzelhetetlennek a Red Bull csapatfőnöke, hogy a hátralévő 18 futam mindegyikét meg tudnák nyerni, miközben nem felejtett el odaszúrni az Imolába nagy fejlesztéseket ígérő Mercedesnek sem.

„Szerintem ez egy kissé optimista jóslat” – mondta Horner a The Financial Times azon kérdésére, megnyerhetik-e az összes versenyt idén. „23 futamunk van, rengeteg utcai pályával, az időjárás is komoly befolyásoló tényező lesz, például Silverstone-ban, ott van a megbízhatóság kérdése, a stratégiai hibák lehetősége és persze a szerencsefaktor. Szóval én nem tudom elképzelni, hogy mind a 23 futamot megnyerhetjük.”

A Mercedes komoly fejlesztési csomagot ígér Imolára már hosszú hetek óta, Wolff korábban már azt is elhintette, hogy az alapkoncepció hajazni fog a Red Bull autójára. Horner azonban nem tudja, hihet-e a Mercedesnek: „Ha ti hisztek nekik, akkor egy teljesen új autóval érkeznek a következő versenyre, hogy én hiszek-e nekik, arra nem fogok válaszolni” – szúrt oda Toto Wolfféknak Christian Horner.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: