DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Még egy Red Bull-os matricát is felragasztunk az autónkra, ha szeretnék

A Mercedes csapatfőnöke nem rejtette véka alá, hogy a csapat idei autója előbb vagy utóbb hasonlítani fog a Red Bullra. Még viccelődni is volt kedve a témával kapcsolatosan.

A Red Bull újabb rendkívül domináns kettős győzelmet aratott, s egy híján a megszerezhető maximális pontszám birtokában vezetik a konstruktőri bajnokságot. Max Verstappen édesapja, Jos elmondta, hogy szerinte a Red Bull idén is dominálni fog, de ez persze nem jelenti azt, hogy leállnának a fejlesztésekkel, épp ellenkezőleg.

Miután az Aston Martin átvette a Red Bulltól az alapkoncepciót, az erősorrend második helyére ugrottak fel Strollék, így most már talán adja magát, hogy a Mercedesnek és a Ferrarinak is be kellene látnia, hogy tévúton járnak.



Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke így nyilatkozott a kérdéssel kapcsolatban Szaúd-Arábiában, ahol a Formula.hu is jelen volt: „Hívhatják Red Bull vagy Aston Martin-koncepciónak. Még ha úgy is néz ki, mint egy emeletes busz, nekünk is ebbe az irányba kell elmozdulnunk, hogy gyorsak legyünk. Még egy Red Bull-os matricát is felragasztunk az autónkra, ha szeretnék” – viccelődött Wolff.

Azt persze a Mercedes csapatfőnöke is belátta, hogy nem fognak előállni egy teljesen új koncepcióval egyik versenyhétvégéről a másikra: „Hosszú út vezet majd bennünket odáig, hogy kihívás elé tudjuk állítani a Red Bullt, de kétségtelenül élvezetes projekt lesz a felzárkózás.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: