DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: A Red Bull akkor is hagyna minket versenyezni, ha mások is lennének elöl

A világbajnoki cím sorsa a Red Bull két versenyzője között fog eldőlni 2023-ban, Sergio Perez azonban tart attól, hogy idővel mások is beleszólhatnak a csatába.

Eddig öt verseny és egy sprint zajlott le az idei szezonból, a Red Bull pedig kivétel nélkül mindegyiket megnyerte ez idáig, négyszer pedig kettős győzelmet is arattak vasárnap. Ennek ellenére Christian Horner nem gondolná, hogy minden versenyt megnyerhetnek.

Az energiaitalosok két versenyzőjét jelenleg 14 pont választja el egymástól a tabellán, míg a konstruktőrök között már most szinte behozhatatlan, 122 pontos fórral rendelkezik a csapat az Aston Martinnal szemben. Sergio Perez azonban óvatos, és tudja, hogy mivel hosszú a szezon, idővel más csapatok versenyzői is csatlakozhatnak a harchoz.



„Ami azt illeti, most is eléggé aprók a különbségek, különösen szombatonként. Vasárnap már inkább pályafüggő a dolog, szóval fontos, hogy ne kövessünk el hibákat” – mondta Perez a RacingNews365.com-nak.

A mexikói azt is kiemelte, hogy szerinte akkor sincs oka változtatni a Red Bullnak azon hozzáállásán, hogy szabad a harc közte és Verstappen közt, ha más csapatok pilótái is hajtanának a sikerre: „Szerintem a tisztelet mértéke köztem, Max és a mérnökök között a lehető legnagyobb, még ha kívülről nem is ez jön le, de nagyon tiszteljük egymást. Biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben is engedne bennünket a csapat ugyanolyan keményen versenyezni, mint most is.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: