DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Hírösszefoglaló

Hamilton–Ferrari, mozgolódó Massa és Mazepin – pénteki F1-es hírek

Verstappené az első nap az F1-es Miami Nagydíjon, nem változtat a hozzáállásán Russell, szabályváltozást javasol Hamilton: egy helyen a péntek fő hírei.

Természetesen sztárok között és verőfényes napsütésben vette kezdetét a Miami Nagydíj érdemi része. A leggyorsabb kört az első gyakorláson az edzés felét kihagyó George Russell futotta meg. A második szabadedzésen aztán már Max Verstappen zárt az élen, Charles Leclerc viszont falba csúszott.

lec-crash



Nem az ő dolga meggyőzni a nézőket, de egy ötlete mégis van Lewis Hamiltonnak: ne maradjon évekig változatlan a szabályrendszer, mert akkor az erőviszonyok is változatlanok maradnak. A hétszeres világbajnok azt is elismerte: megfordult a fejében, hogy máshol fejezi be F1-es pályafutását, de a Mercedes továbbra is prioritást élvez számára.

Red Bullhoz érkezése óta gyengesége a gumikezelés, de sokat fejlődött a tél során. Sergio Perez úgy gondolja, biztonsági autó nélkül is nyerhetett volna Bakuban. A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi úgy gondolja, hogy Sergio Perez borsot törhet Max Verstappen orra alá a következő versenyeken.

George Russell, a Mercedes pilótája egyértelművé tette, hogy még Max Verstappen miatt sem fog változtatni a hozzáállásán, mindazonáltal nem neheztel a hollandra.

Megkezdené a tárgyalásokat egy 2024-es szerződésről Mazepin, de ehhez a szankciók enyhítésére van szüksége – apja pedig állítólag titokban bejelentkezett az AlphaTauriért.

Egyelőre nem tudni, mikor indulhat meg Massa jogi akciója a 2008-as világbajnoki cím megszerzéséért – a brazil arról viszont beszélt, hogy mi motiválja.

massa-2011

Mindössze a csapatok fele érkezett valamilyen újítással Miamiba. Mutatjuk, ki mivel próbálja gyorsabbá tenni az autóját!

F1Stat: Alonso több mint 15 éve nem kezdte ilyen erősen a szezont, Perez és Leclerc is kiemelkedő Bakuban, a Williams nagyot villantott – azerbajdzsáni statisztikák.

Parc Fermé

A motor is kiszakadt: hatalmas balesetet úsztak meg Csomósék a Kanári-szigeteken

Újabb versenyt hagy ki Bastianini, Petrucci ugrik be a helyére

Hamilton a Mount Everestet is megmászná Cullennel

Ítéletidő: Nincs veszélyben az imolai futam

Az F2-ben villogó újonc teszteli az Alpine-t

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: