DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa a Ferrariért és Brazíliáért is küzd

Egyelőre nem tudni, mikor indulhat meg Massa jogi akciója a 2008-as világbajnoki cím megszerzéséért – a brazil arról viszont beszélt, hogy mi motiválja.

Az elmúlt hetek egyik slágertémája a 2008-as Szingapúri Nagydíj volt, mellyel kapcsolatban előbb Bernie Ecclestone jelentette ki, hogy már abban a szezonban tudtak a Renault-féle manipulációról, majd nem sokkal később Felipe Massa közölte, hogy jogi útra kívánja terelni az idény világbajnoki címének sorsát – melyet minimáliskülönbséggel veszített el, miközben a Nelsinho Piquet szándékos „balesete” által kiváltott safety car kedvezőtlenül érintette őt.

A brazil versenyző Miamiben beszélt a RacingNews365.com tudósítójának, többek között arról, hogy mi indította őt erre a lépésre: „Bernie nyilatkozata után nagyon-nagyon meglepődtem, hiszen mindenki tudja, mi történt azon a versenyen, hiszen 2009-ben mindenre fény derült. Ráadásul azt is megtudtuk, hogy Charlie és Max is tudott róla, és számomra ez a sporttal szemben elkövetett igazságtalanság” – mondta a brazil, utalva Charlie Whiting néhai versenyigazgatóra és az azóta szintén elhunyt Max Mosley FIA-elnökre.

massa-2011



Amikor azt kérdezték tőle, mi a célja ezzel az egésszel, Massa hangsúlyozta, hogy nem csupán magáért, de a Ferrariért és a hazájáért is akar küzdeni: „Nem a pénzért csinálom, nem ez a célom, hanem az igazságtétel. Nemcsak magam számára, hanem a barátaim, az országom, a családom, a Ferrari és a rajongók számára is, szóval végsősoron nagyon sok dolog motivál. El tudjátok képzelni, mennyit számít egy bajnoki cím egy országnak? Fejlődést hozhat, miközben jelenleg nincsenek is brazil pilóták az F1-ben.”

A „szívek bajnoka” azt képviselői tanácsára visszautasította, hogy konkrétumokat áruljon el a tervezett lépésekről, vagy azt illetően, hogy mikorra várhatóak fejlemények az ügyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: