DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Néha elgondolkodtat, milyen lenne vörösben” – Hamilton

A hétszeres világbajnok elismerte: megfordult a fejében, hogy máshol fejezi be F1-es pályafutását, de a Mercedes továbbra is prioritást élvez számára.

Lewis Hamilton aktuális szerződése az idény végén jár le a Mercedesnél, egyelőre pedig nem született megegyezés a közös folytatásról. A csillagosok csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég elismerte, hogy teljes mértékben elkötelezettek a hosszabbítás mellett, az egyre elhúzódó tárgyalások miatt azonban ismét képbe került a ferraris átigazolás, ami az utolsó dobást jelenthetné a hétszeres világbajnok illusztris karrierjében. Sajtóhírek szerint a Mercedes Charles Leclerc szolgálatai iránt érdeklődik Hamilton távozása esetén, így sokak szerint kézenfekvő döntés lenne egy versenyzőcsere a két istálló között. 



Hamilton az ESPN-nek adott terjedelmes interjújában elismerte: néha megkísérti őt „Maranello szele”, de a prioritást továbbra is a Mercedesszel való közös folytatás jelenti a 38 éves versenyző számára. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem gondoltam arra, hogy máshol fejezzem be a karrierem. A McLarennél kezdtem és szeretném azt hinni, hogy mindig is a McLaren-család része maradok. 13 évesen kerültem hozzájuk, ezért természetesen gondoltam már rá, hogy milyen lenne egy nap ismét náluk versenyezni. Amikor a Ferrari-versenyzőket nézem, akkor természetesen az is elgondolkodtat, milyen lenne vörösben, de aztán visszatérek a csapatomhoz, a Mercedeshez, ami az otthonom. Boldog vagyok a jelenlegi helyemen. Még nem írtam alá szerződést, de dolgozunk rajta” – engedett betekintést gondolataiba a hétszeres világbajnok.

Pénzkérdésben nem tárgyal egymással Wolff és Hamilton

A Mercedes sztárja a színfalak mögött zajló tárgyalássorozatról is beszélt, állítása szerint a Toto Wolff-fal lévő baráti viszonya bizonyos szempontból igencsak megnehezíti az egyezkedést. „Nem pánikolunk a szerződésen, egyikünk sem érez különösebb nyomást emiatt, és mindig őszinték vagyunk egymással. Toto elmondaná nekem, ha valaki mással is tárgyalna, ez pedig fordítva is igaz. Az itt töltött időm alatt még soha nem beszéltem másokkal a csapatom háta mögött csak azért, hogy többet csikarjak ki magamnak. Soha nem játszottam ezt a játékot, és nem is fogom. Egyenesek vagyunk egymással, de a köztünk lévő közeli kapcsolat megnehezíti ezeket az üzleti megbeszéléseket, mert megjelennek az érzelmek. Mindazonáltal félre kell tennünk ezeket, és kizárólag a saját érdekeinkre kell koncentrálnunk, az elmúlt években pedig sikerült megtalálnunk a megfelelő egyensúlyt” – fejtegette Hamilton.

Sokak szerint Hamilton hatalmas fizetési igénye a felelős a hosszas alkudozásért, azt pedig maga a brit is elismeri, hogy kínos erről beszélnie Wolff-fal, ezért nem is szemtől szemben egyeztetnek a pénzügyi kérdésekben, hanem Penny Thow (Hamilton menedzsere) közvetítésével. „Elképesztően kínos. Tudjuk, hogy háromévente elérkezik ez a pillanat. Az együtt töltött időnk alatt ez az egyetlen olyan helyzet, amikor a céljaink eltérnek egymástól, de Penny segít. Egymással nem beszélünk a pénzről, de Pennyvel mindketten kapcsolatban állunk” – osztotta meg a kényes részleteket a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: