DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„Száz százalékban” Hamiltonnal akar hosszabbítani Wolff

A hétszeres bajnok szerződése 2023 végéig tart. Toto Wolff szerint a nyolcadik vb-cím reményében maradni fog náluk Hamilton – Jenson Button osztozik ebben, nem tudja elképzelni, hogy honfitársa visszavonuljon.

Lewis Hamilton szerződéses helyzete téma a Formula-1-es közbeszédben, hiszen a britet csak az idei év végéig köti megállapodása a Mercedeshez. Bár Toto Wolff elmondta, rajta tartják szemüket Charles Leclerc-en, továbbra is Hamilton maradása a csapat elsődleges célja.

„Úgy vélem, ő száz százalékban elkötelezett és hűséges a Ferrari irányába, ahol neki jár a szerződés. Mi ugyanígy száz százalékban elkötelezettek vagyunk, hogy Lewisszal írjuk alá a papírt” – idézi a Formula1.com Wolffot. „Kölcsönösen érezzük, hogy idén nem fogunk bajnoki címért versenyezni. De olyan autót kell adnunk neki, amellyel ez lehetséges lesz.”



„Reméljük, hogy már idén győztes csomagunk lesz, később pedig olyan autónk, amellyel megszerezheti nyolcadik bajnoki címét. Nem fér hozzá kétség, hogy ez az eredmény motiválja. Remek kapcsolatunk van vele, már tíz éve a csapat pillére. Nagyon jó pozícióban vagyunk” – összegezte Wolff. Hogy mennyire igyekszik Hamilton kívánalmainak megfelelni a Mercedes, jelzi, hogy 2024-es autójukat a brit igényéhez szabják, annak ellenére, hogy még nincs aláírt szerződésük: hátrébb helyezik a versenygép üléspozícióját. Ezzel a jellemzővel George Russellnek nincs problémája, csak Hamiltont hátráltatja.

Button: Hamilton nem fogja abbahagyni

Lewis Hamilton egykori mclarenes csapattársa, Jenson Button is úgy gondolja, a hétszeres világbajnok aláírja a hosszabbítást a Mercedesnél, mivel a nyolcadik vb-cím motiválja.

„Nem hiszem, hogy Lewis elsétálna a sporttól. Ha egy autóversenyző ilyen sokáig nyer, azután pedig hirtelen abbamarad a széria, akkor küzdeni akar, hogy újra győzhessen. Ezért nem fog visszavonulni” – fejtette ki véleményét a Sky Sportsnak Button. „Nézhetjük úgy is, ha valaki sok éve rossz autóban ül, akkor vissza akar vonulni, mert elveszti a lelkesedést. De Lewis nem ül rossz autóban, egyszerűen nem annyira jó a technika, mint amihez hozzászokott.”

„De ismeri a csapat erejét, tudja, milyen sebességre képes, és hogy közös munkával képesek lehetnek újra harcolni a Red Bull-lal. Úgy gondolom, fognak is, bár valószínűleg nem ebben az évben. Szerintem látjuk Lewist a rajtrácson 2024-ben. Még mindig éhes, hogy újabb világbajnokságot nyerjen” – érvelt Button Hamilton hosszabbítása mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: