DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Wolff: Rajta tartjuk a szemünket Leclerc-en

Miután pletykák kezdtek terjedni Charles Leclerc-ről és a Mercedesről, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke tiszta vizet öntött a pohárba.

Leo Turrini – aki általában jól értesült a Ferrari háza táján keringő hírekről, híresztelésekről – szellőztette meg a múlt héten, hogy Charles Leclerc a Mercedesnél érdeklődik, miután a Ferrari képtelen számára világbajnoki címre alkalmas autót építeni.

A monacói szerződése csak a következő szezon végén jár le, Lewis Hamiltonnak azonban még nincs kontraktusa 2024-re, így felröppent a pletyka, hogy Leclerc esetleg lecsapna a hétszeres világbajnok helyére. A The Race megkérdezte Toto Wolffot Azerbajdzsánban a helyzetről, aki egyértelmű választ adott. Majd hozzátett egy félmondatot, amivel nyitva hagyott egy kiskaput.



„Azt hiszem, senki sem kérdőjelezi meg Charles képességeit, jó srác. Eddig egyetlenegyszer beszéltem vele, amikor legutóbb Ausztráliában voltunk, és megkérdeztem tőle, hogy merre van a kapu, amikor leszálltunk a reptéren. Egyébként nem tartjuk a kapcsolatot” – szögezte le a Mercedes csapatfőnöke.

„Úgy gondolom, hogy 100%-ban elhivatott és hűséges a Ferrari iránt, mi pedig pontosan ugyanígy érzünk Lewisszal kapcsolatban, így az elsődleges célunk az, hogy az ő aláírását megszerezzük. Charles tényleg nagyszerű fickó, és olyasvalaki, akin rajta tartod a szemed, ha a jövőre is akarsz gondolni. De nem rövid- és középtávon gondolkodva.”

Leclerc – aki két pole-pozíciót is szerzett ezen a hétvégén – szintén kommentálta a híreket: „A Formula-1-ben az is a munkánk része, hogy megküzdjünk az ilyesfajta pletykákkal és a velük járó nyomással. Nyilván nehezebb ilyenkor jó teljesítményt nyújtani, de nekünk sikerült.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: