DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Fittipaldi: Verstappent aggaszthatja Perez jó formája

A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi úgy gondolja, hogy Sergio Perez borsot törhet Max Verstappen orra alá a következő versenyeken.

Az eddig eltelt négy versenyből kettőt nyert Max Verstappen, kettőt pedig Sergio Perez, emellett a mexikói egy sprintgyőzelmet is aratott a múlt héten, Azerbajdzsánban. A már csak az utcák királyaként emlegetett versenyző számára kedvező pályák következnek a naptárban, így már rögtön ezen a hétvégén fricskázhatja meg újból csapattársát.

„Biztos vagyok benne, hogy Max egy kicsit aggódik” – mondta Emerson Fittipaldi, 1972 és 1974 világbajnoka a MyBettingSites-nak. „Bakuban is látszott, hogy az utolsó húsz körben Checo abszolút a határon vezetett, Max pedig nem igazán tudta közelebb lopni magát.”



„A Red Bull nagyon keményen dolgozik, Checo pedig egyenesen fantasztikus munkát végez. Baku egy rendkívül nehéz pálya, ahol végig néhány centiméterre autóznak a falaktól, így elképesztő precizitásra és magabiztosságra van szükség egy ilyen teljesítményhez, Checo pedig letette ezt az asztalra.”

Miami és Monaco is Perezé lehet

Eddig mindkét idei győzelmét utcai pályákon szerezte a mexikói, amik Verstappennek bevallottan kevésbé fekszenek, így a most hétvégi Miami Nagydíjon és a május végi Monacói Nagydíjon is eséllyel pályázhat Perez az újabb győzelmekre. Ezt Fittipaldi is így látja.

„Most Miamiban vagyunk, de hamarosan jön Monaco is – két pálya, amelyeken Checo nagyon gyors lehet. Arra számítok, hogy hatalmas csata lesz Perez és Max között Miamiban, de Checo talán egy kicsit esélyesebb. Jó esélyei vannak az újabb futamgyőzelemre, és ha újból nyerni fog, azzal álmatlan éjszakákat okozhat Verstappennek. Akkor már Max is azt fogja gondolni, hogy Checo fejben összeállt és harcban lesz a vb-címért.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: