DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Szabálymódosítások és újabb Ferrari-pletyka – kedd

Változnak a sprint- és motorszabályok is, Mekies távozhat a Ferraritól, Sainz pesszimista, Alonso viszont eltökélt. Erről olvashattatok kedden a Formulán.

Most már végleges: az Azerbajdzsáni Nagydíjon változik a szokásos sprintes lebonyolítás, a második szabadedzés helyére második időmérő kerül be, a szombati nap így önállóvá válik. A sprintformátumú hétvégéket érintő változások mellett több szabályváltozást is bejelentett a F1 Bizottság. Több motor használható büntetlenül.

Nem tagadják az F1-es csapatvezetők: kicsit tartanak az azeri utcai pályán rendezendő sprint miatt. Sem a szerelési idő, sem a költségplafon nem optimális.

A technikai igazgatói posztra visszatérő F1-es szakember, James Allison elmagyarázta, miért döntött a csere mellett Mike Elliott-tal. Beszélt a W14 erősségeiről is.



Lapértesülések szerint a Red Bull második számú istállójához igazolhat át a Scuderia F1-es sportigazgatója, Laurent Mekies. Állítólag érkeztek ajánlatok a csapat megvásárlására is.

Az Aston Martin és Fernando Alonso meseszerűen kezdték a 2023-as Formula-1-es szezont. Azonban most kell igazán felvenniük a kesztyűt.

Idén három amerikai helyszínre is ellátogat a mezőny, a Liberty Media vezére pedig úgy látja, hogy mind képes lesz kialakítani saját különlegességét.

Az Aston Martin versenytempójára hivatkozva tett kijelentést győzelmi esélyekről Carlos Sainz. Meglátása reális – de vajon mennyire értékelik a Ferrarinál?

Formula Podcast: Változnak a sprintek, hozzányúlhatnak a szabadedzésekhez, kísérleteznek az időmérővel – és mi jön még? Erről beszélgettünk legújabb adásunkban.

 

 

Rövidek:

Mazepin jogi lépésekre készül

Raikkönen beszólt Ricciardónak, amit az ausztrál magára vett

Hamilton simán benne volna egy űrtúrában

Michelisz lesz az egyetlen magyar a TCR Világsorozat portimaói nyitányánFelvásárolná az IndyCart a Liberty Media? Cáfolnak az érintettek

Csak látszólag nem nyúlt a gumikiosztáshoz a Pirelli

Porschék veszik birtokba júniusban a rövidesen megnyitó Balaton Park Circuitet

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: