DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz szerint Alonso előbb nyer, mint ő

Az Aston Martin versenytempójára hivatkozva tett kijelentést győzelmi esélyekről a spanyol F1-es. Meglátása reális – de vajon mennyire értékelik a Ferrarinál?

Spanyolország két versenyzője is topcsapatban szerepel a 2023-as szezonban, a rutinos Fernando Alonso a bajnokság harmadik pozíciójában áll, Carlos Sainz pedig – bár dobogóra nem állt idén – a pontverseny ötödik helyén tartózkodik. A kétszeres világbajnok hosszú-hosszú évek óta esélyes arra, hogy újból futamot nyerjen, miután utoljára 2013-ban, éppen hazai nagydíján győzött. Fiatalabb honfitársa egyetlen alkalommal nyert, a tavalyi Brit Nagydíjon vált mindössze a második spanyol nagydíjnyertessé.

„Azt gondolom, Alonso 33. elsősége előbb jön majd, mint az én második győzelmem” – jelentette ki az Antena 3 Deportes csatornának Sainz. Még ha indokolt is a Ferrari szezonkezdő formáját ismerve, negatív üzenetet hordoz egy ilyen kijelentés. Sainz a futamkörülmények közt mutatott tempóval érvel.



„Az Aston Martin felsőbbrendű a Ferrarihoz képest versenytempóban, szóval közelebb van a győzelemhez. Egyébként is, ha otthon nézném az F1-et, akkor Fernando győzelméért szorítanék” – tette hozzá még a személyes szimpátia tényezőjét.

Kezd betelni a pohár a Ferrarinál Sainzcal?

Még ha a kijelentés reális is, jogos kérdés, hogyan fogadják a Ferrarinál a versenyző megnyilvánulását a csapat győzelmi esélyeiről. Ez a nyilatkozat is beilleszthető a kifogások és panaszkodás sorába, amely mostanában gyakran érkezik Sainztól – ellentétben a kézzelfogható erős eredményekkel. A szintén Spanyolországból érkező hírek szerint a csapatnál kezdenek belefáradni abba, hogy a versenyző nem a megfelelő szintet hozza, közben pedig próbálja magyarázni a bizonyítványt. Állítólag még Charles Leclerc is neheztel csapattársára, aki Melbourne-ben nem segítette őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: