DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Unja Sainz „kifogásait” a Ferrari?

Spanyol lapértesülések szerint kezd betelni a pohár a Scuderiánál azzal, hogy pilótájuk nem hozza a tőle elvárt teljesítményt. Állítólag Leclerc is elégedetlen.

Carlos Sainz 2021-ben érkezett meg a Ferrarihoz Charles Leclerc mellé, s bár első közös évükben a pontok tekintetében a spanyol felülmúlta többször is peches csapattársát, a 2022-es idényrajt óta az esetek nagy részében a monacói nyújtotta a jobb teljesítményt. Igaz ez egyelőre a 2023-as szezonra is – annak ellenére, hogy Leclerc két nullázása révén az összetettben Sainz áll jobban, Dzsiddában pedig kollégája előtt is végzett.

A spanyol El Nacional lap beszámolója szerint ugyanakkor úgy hírlik, hogy a Ferrarinál „kezdenek belefáradni” abba, hogy Sainz nem hozza a tőle elvárt teljesítményt. Állítólag a Scuderia csalódott, hogy versenyzőjük nem mutatja annak jeleit, hogy valóban sztárpilóta lenne, s ez bosszantja az istálló vezetését.

f1-sainz-ferrari-aus_1



A lap értesülései szerint a maranellóiaknak kezd „elegük lenni a spanyol kifogásaiból”, s azt várnák el versenyzőjüktől, hogy a pályán szállítsa az eredményeket, ne pedig azon kívül. Ezzel alighanem a legutóbbi Ausztrál Nagydíjra célozhatnak, ahol Sainz az utolsó állórajtos újraindítást követően ütközött Fernando Alonsóval, amiért öt másodperces büntetéssel szórták meg, aminek köszönhetően a negyedik helyről kicsúszott a pontszerzők közül is – s ezen a Ferrari felülvizsgálati kérelme sem változtatott.

 

Leclerc is mérges Sainzra?

Ha ez nem lenne elég, az El Nacional azt is állítja, hogy Leclerc is neheztel Sainzra: a monacói állítólag azt kifogásolta, hogy a spanyol nem segítette őt Melbourne-ben. Emlékezhetünk: az időmérő után valóban tett ilyesmire (egész pontosan kommunikációs félreértésekre) utalást a pilóta.

Hozzá kell ugyanakkor mindehhez tenni, hogy amint azt a szemléző Crash.net is megjegyzi, az idézett lap barcelonai központú, Sainz pedig madridi, úgyhogy érdemes mindenképp egy csipet sóval kezelni az értesüléseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: