DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Most kell igazán odatennünk magunkat” – Alonso

Az Aston Martin és Fernando Alonso meseszerűen kezdték a 2023-as Formula-1-es szezont. Azonban most kell igazán felvenniük a kesztyűt.

Fernando Alonso idén nem is igazolhatott volna jobb helyre az Aston Martinnál, hiszen a silverstone-i székhelyű istálló a tavalyi hetedik helye után idén a második pozíciót foglalja el a pontversenyben három futamot követően – 58 ponttal a Red Bull mögött.

A spanyol eddig mindhárom versenyen harmadikként ért célba, de úgy érzi, ahhoz hogy tartani tudják a lépést a Ferrarival a Mercedesszel és legfőképp a Red Bull-lal, most kell igazán odatenniük magukat. Így nyilatkozott Alonso az F1.com-nak:



„A Mercedesek már Dzsiddában is erősek voltak. Úgy tűnik, hogy az időmérő kiemelt fontosságú lesz ebben a szezonban, mivel a versenytempó nagyon hasonló. Most pedig egy olyan szakaszába érünk az idei évnek, ami nagyon érdekes lesz, hiszen elkezdődnek a komolyabb fejlesztések.”

„Az első három futam Európán kívül volt, így oda érthetően nehezebb nagyobb újításokkal előállni, azonban mostantól minden csapat elő fog rántani valami újat a kalapból, így versenyről versenyre változhatnak az erőviszonyok, attól függően, hogy épp kinek a csomagja működik majd a legjobban.”A spanyol azt hozzátette, hogy az Astonnál persze reménykedtek, de ilyen szezonkezdetről még álmodni sem mertek: „Természetesen jelen pillanatban nagyon elégedettek vagyunk, hiszen nem számítottunk arra, hogy a dobogón fogjuk kezdeni a szezont.”

„Esetleg a későbbi részében benne lett volna a pakliban, de most három verseny után három is van nekünk. Mostantól bármi jön is, az már ráadás. A harmadik-negyedik helyekkel sok pontot tudunk szerezni, így meg kell ragadnunk minden lehetőséget, tanulnunk kell és fejlődnünk csapatként a pályán kívül, hiszen a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari ellen versenyzünk, olyan csapatok ellen, akik már hozzá vannak szokva a feszített tempóhoz és minden egyébhez, ami ezzel együtt jár. Mi még csak tanulófázisban vagyunk, szóval óvatosabbak leszünk, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: