DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sajtó: Az AlphaTaurihoz tart Mekies?

Lapértesülések szerint a Red Bull második számú istállójához igazolhat át a Scuderia F1-es sportigazgatója. Állítólag érkeztek ajánlatok a csapat megvásárlására is.

Rögtön a szezonnyitón mutatott haloványabb szereplés után gyülekezni kezdtek a felhők a Ferrari felett azzal, hogy belső feszültségről írtak a lapok, valamint távozott az aerodinamikai koncepcióért felelős David Sanchez (aki végül a McLarennél kötött ki). Ugyanekkor röppent fel az is, hogy akár a sportigazgató, Laurent Mekies is elhagyhatja Maranellót, ám Frederic Vasseur csapatvezető akkor határozottan cáfolta ezt, kulcsembernek nevezve a szakembert.

f1-mekies-ferrari



Nos, ehhez képest a RacingNews365.com portál most olasz forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Mekies az AlphaTaurihoz igazolhat. A szakember a lap értesülései szerint Franz Tost csapatvezető mellett dolgozhat majd, a leigazolása pedig része egy nagyobb strukturális átalakításnak.

Mekies számára nem lenne ismeretlen a faenzai istállónál való munka, hiszen 2002-ben csatlakozott az akkor még Minardi néven futó alakulathoz, amelynek színeiben tíz éven át dolgozott és vált vezető mérnökké immár a Toro Rossónál, mielőtt elhagyta őket előbb az FIA-nál, majd a Ferrarinál betöltött pozíciókért.

 

Érkeztek ajánlatok az AlphaTauriért

A RacingNews365.com arról is beszámolt, hogy értesüléseik szerint több ajánlat is érkezett a Red Bull második számú istállójának megvásárlására. Az egyik állítólag 800 millió dolláros ajánlat, ám az energiaitalos cég a többivel együtt azt is elutasította – ez és a várható strukturális változtatások arra utalnak, hogy a Red Bull kommunikációjának megfelelően a korábbi pletykákkal ellentétben a közeljövőben valóban nem eladó az AlphaTauri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: