DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Lehet-e három egyedi versenyt rendezni egy országban?

Idén három amerikai helyszínre is ellátogat a mezőny, a Liberty Media vezére pedig úgy látja, hogy mind képes lesz kialakítani saját különlegességét.

Amióta a Liberty Media tulajdonában van a Formula-1, a sport soha nem látott népszerűségnek örvend az Amerikai Egyesült Államokban. A száguldó cirkusz hosszú ideje szerette volna növelni rajongói számát a tengerentúlon, mostanra pedig úgy tűnik, hogy ez a fellendülés töretlenül folytatódni is fog.

Ennek is köszönhető, hogy az USA idén három futamot fog rendezni: Miamiban, Austinban és Las Vegasban. Az, hogy egy ország három versenyt is rendezzen egy szezonban, csupán másodszor fordul majd elő, 2020-ban a pandémia miatt Olaszországban (Imola, Mugello, Monza) volt erre először példa.



Azt követően, hogy a közelmúltban volt olyan időszak, amikor egy megmérettetést sem rendeztek az észak-amerikai országban, meglepő lehet, hogy az Egyesült Államok az első, ahol – nem kényszer miatt – három futamot rendeznek majd. Azonban a kérdés felmerülhet, hogy valóban szükség van-e a három nagydíjra.

Liberty: Mindegyik verseny különleges lesz

A Liberty Media főnöke, Greg Maffei úgy véli, hogy igen, Miami, Austin és Las Vegas pedig mind meg fogja találni saját egyediségét: „Mindegyiknek lesznek olyan dolgai, amelyek megkülönböztetik őket és egyediek” – idézi a RacingNews365 Maffei szavait a Liberty befektetőinek tartott beszámolójáról.

„Az austini szurkolói fesztiválhoz hasonlót, tekintettel arra, hogy hol van és mennyire népszerű, nem fognak tudni nyújtani sem Miamiban, sem Las Vegasban. Ami rendelkezésre áll, az nem elég ehhez. A tornyot, a koncerteket, és azt a hozzáállást, ahogyan csinálják, nehéz felülmúlni, és ez egy nagyon különleges élmény.”

Maffei azzal folytatta, hogy kiemelte, hogy Miami is nagyon jellegzetes, és teljesen más, mint Austin vagy Las Vegas, ahol éjszakai versenyt rendeznek majd. „Miami meglehetősen új, Las Vegas pedig teljesen új. Idővel ki fogják alakítani karakterüket és a különlegességüket.”

Tavaly Miamiba kóstolt bele először az F1, idén pedig Las Vegas következik

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: