DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Hírösszefoglaló

Kaotikus MotoGP és észvesztő Formula-E - szombati hírek

Nem nyerte el a motorosok tetszését az első sprintformátumú hétvége a GP-ben, a Formula-E-ben pedig a ráadásban dőlt el a futamgyőzelem sorsa.

MotoGP:

Bastianini szélárnyékát is kihasználva, körrekordot futva húzta be a rajtelsőséget Portimaóban a Honda nyolcszoros világbajnoka, Marc Marquez. Bagnaia és Martin indultak mellőle az első sorból a MotoGP történetének első sprintjén, melynek az utolsó körében állt az élre és nyerte meg azt Portimaóban a címvédő Francesco Bagnaia, megelőzve Martint és Marquezt. Quartararo pont nélkül zárt. Az új formátum nem igazán aratott sikert a versenyzők körében…



F1:

A kétszeres világbajnok 100. F1-es dobogójának apropóján az őt jól ismerő egykori rivális és barát, Mark Webber árult el néhány érdekességet a spanyolról. Eközben pedig Alonso a Brawn GP tündérmeséjéhez hasonlította az Aston Martin idei teljesítményét.

A McLaren F1-es újonca a nehéz kezdés ellenére sem esik kétségbe: szerinte az Aston Martin mindenkinek megmutatta, hogy lehetséges az élmezőnybe kerülni.

A brazil bíróság 5 millió reálra (nagyjából 340 millió forint) büntette meg Nelson Piquet-t a Lewis Hamiltonra tett rasszista megjegyzése miatt.

A Ferrari letaglózó szezonkezdete után Frederic Vasseur is pesszimistán nyilatkozott Szaúd-Arábiában, azóta azonban kissé átértékelte a helyzetet.

Fokozódik a Közel-Kelet jelentléte az F1-ben: a Formula Podcast stábja pedig górcső alá vette a miérteket, a múltat, valamint a jövőbeli kilátásokat is.

 

 

A Speed Weeknek nyilatkozva Kevin Magnussen elmondta, hogy a Haas istálló szigorú szabályokat alkalmaz annak érdekében, hogy két versenyzője ne akadályozza egymást, horribile dictu össze ne ütközzenek egymással – ezért csak az első körben szabad a csata közte és Hülkenberg között.

Az F1 második leghosszabb ideje szolgáló csapatfőnökét tisztelhetjük az AlphaTauri vezetőjében, Franz Tostban, az osztrák szakember ugyanis egészen a Minardi felvásárlása óta, tehát 17 éve irányítja a korábban Toro Rosso néven versenyző faenzai alakulatot. A munkamániás Tost azonban januárban immár 67. születésnapját ünnepelte, így ő is tisztában van vele, hogy már nincs sok ideje a királykategóriában.

Egyéb:

Baljóslatú közleményt adott ki szombaton a Discovery Sports Events, amelyben bejelentette, hogy 2023-ban már nem látja el az ETCR, azaz az Elektromos Túraautó-világkupa promóteri feladatait.

Megrendezték a NASCAR Cup Series texasi versenyének időmérő edzését. A szabadedzéseken sem Raikkönen, sem Button nem tette oda magát igazán, azonban a kvalifikáció már mindkettejüknek jobban sikerült. A Formula-1 2007-es világbajnoka a 22., míg a brit versenyző a 24. helyet szerezte meg az időmérő edzésen.

Az utolsó kanyarokig tartó harcot hozott a Sao Pauló-i ePrix a Formula-E-ben, amelynek végén két Jaguar is a dobogóra állhatott, míg a bajnoki esélyes Jake Dennis újabb nullázással zárta a hétvégét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: