DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Piastri az Aston Martin példáját állítja a McLaren elé

A McLaren F1-es újonca a nehéz kezdés ellenére sem esik kétségbe: szerinte az Aston Martin mindenkinek megmutatta, hogy lehetséges az élmezőnybe kerülni.

Katasztrofálisan indult a McLaren számára a 2023-as szezon: Bahreinben mindkét autót technikai probléma sújtotta, Szaúd-Arábiában pedig a rajtnál az Oscar Piastri autójáról leszakadó elemek éppen Lando Norris első szárnyát találták el, gyakorlatilag már az első métereken megpecsételve ezzel a csapat esélyeit. A patinás istálló idei konstrukciója, az MCL60 azonban rossz aerodinamikai hatékonyságának következtében eredendően sem rendelkezik a megfelelő teljesítménnyel,  így egyelőre Piastri bemutatkozása sem a várakozásoknak megfelelően alakult, bár Dzsiddában a Q3-ba jutott a gyengélkedő McLarennel.

Az istálló a négyhetes szünetet követő Azerbajdzsáni Nagydíjra ígéri első jelentős fejlesztési csomagját, ám a csapatfőnök, Andrea Stella nem vár számottevő előrelépést az újításoktól. Az olasz szakember szavai nem sok jóval kecsegtetnek versenyzőik számára, Piastri ennek ellenére optimistán várja a következő futamokat, és igyekszik erőt meríteni a mezőny új „sztárjának” számító Aston Martin példájából. A silverstone-iak hatalmasat léptek előre az idei szezonban, hiszen jelenleg egyértelműen a második erőnek számítanak a Red Bull mögött, ami azt bizonyítja, hogy nem lehetetlen a középmezőnyből az élmezőnybe ugrani.



„Nyilvánvalóan nem ott tartunk, ahol szeretnénk, ezt nyíltan el is ismertük. Biztató fejlesztési programmal készülünk, hogy visszatérjünk a top 3 vagy top 4 üldözéséhez. Természetesen nehéz eljutni arra szintre, ahol jelenleg ők vannak, de erőt meríthetünk az Aston Martin példájából, akik bizonyították, hogy kemény munkával igenis lehetséges az ugrás. Mi is megpróbálunk visszakapaszkodni, aztán meglátjuk, hogy a bakui fejlesztések mit hoznak a konyhára. Ez csupán egy lesz az idei szezonra tervezett sok lépésből” – magyarázta az ausztrál újonc.

A McLaren az AlphaTauri mellett az egyetlen istálló, amely nem tudott pontot szerezni az idény első két állomásán, Piastri pedig legközelebb hazai pályán, Melbourne-ben tehet azért, hogy csapata elmozduljon a konstruktőri tabella utolsó pozíciójából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: