DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vasseur: Vannak gondjaink, de azért nem olyan rossz a helyzet

A Ferrari letaglózó szezonkezdete után Frederic Vasseur is pesszimistán nyilatkozott Szaúd-Arábiában, azóta azonban kissé átértékelte a helyzetet.

A Ferrari ugyan mindkét idei versenyhétvégén harcban volt a pole-pozícióért, azonban a csapat versenyen mutatott tempója elmaradt a várttól. Végül a futamokon az Aston Martin egyértelműen gyorsabbnak bizonyult a Ferrarinál, de Szaúd-Arábiában már a Mercedes is átlépte a Scuderiát.

A Ferrari jelenleg csak a negyedik helyen áll a konstruktőrök között, mindössze 26 pontot gyűjtve, de ez persze szebben is festhetne, ha Charles Leclerc-nek nincs a meghibásodása Bahreinben, majd az amiatt kiosztott tíz rajthelyes büntetése Dzsiddában.

Van baj, de azért nem minden rossz

Az új csapatfőnök, Frederic Vasseur a Szaúd-arábiai Nagydíjat követően kissé ingerülten nyilatkozott, azóta azonban úgy fest, egy kissé átértékelte a történteket, s amellett, hogy elismerte, vannak gondok a Scuderiánál, azért jó néhány dolog a megfelelő irányban halad.



„Ebben a szituációban a csapatra kell gondolnunk, és ki kell találnunk, hogyan lehetnénk képesek javítani a helyzetünkön. Ugyanakkor higgadtnak kell maradnunk, hiszen azért nem rossz ám minden” – idézi Vasseurt az F1 hivatalos weboldala.

„Ami az időmérős tempónkat illeti, sikerült egy kicsit ellépnünk a riválisoktól Bahreinhez képest. Na nem a Red Bulltól, de az Aston Martintól és a Mercedestől. A versenyen tapasztalt gondjaink pedig leginkább abból fakadtak, hogy a kemény gumik nem működtek jól az autónkon.”

A Ferrari elkapná a Red Bullt

A francia szakembert ezt követően arról kérdezték, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy belátható időn belül valaki elkaphatja a Red Bullt a dupla kettős győzelmüket követően.

„Én úgy gondolom, hogy igen! Folytatnunk kell tovább a munkát. Az nem jó hozzáállás, hogy folyton csak a különbség jár a fejünkben és azon törjük a fejünket, vajon el tudjuk-e tüntetni. Saját magunkra kell koncentrálnunk, hiszen tudjuk, hol vagyunk gyengébbek, így arra kell figyelnünk, hogy azon a területen fejlődjünk. Hamarosan teszünk egy komolyabb lépést ennek érdekében, aztán majd meglátjuk, hogy ez mit hoz magával. Tudjuk, hogy ettől jobbnak kell lennünk és ezért minden követ meg is mozgatunk.”

„Érkeznek majd apróbb fejlesztések a következő versenyre, de azt gondolom, hogy ezek nem oldják majd meg ezeket a problémákat. Jelenleg nem tudjuk kihasználni az autóban rejlő teljes potenciált a hétvége minden egyes pillanatában, így egyelőre ezt a kérdést kell megoldanunk, mielőtt fejlesztésekbe fognánk” – zárta Vasseur.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: