DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso a Brawn GP-hez hasonlította az Aston Martint

Alonso a Brawn GP-hez hasonlította az Aston Martin feltámadását, sőt, még valami annál is nagyobbnak nevezte.

A Brawn GP története igazán mesébe illő, hiszen az akkori gazdasági világválság miatt 2008 végén kilépő Honda gyári csapatát Ross Brawn egyetlen jelképes fontért vásárolta meg, hogy aztán a szabályváltozásokat hozó 2009-es szezonban letarolja a teljes mezőnyt saját csapatával, és mindent megnyerjen.

Az Aston Martin idén ugyan nem tűnik bajnokesélyes konstrukciónak, de két futam után egyértelműen kijelenthető, hogy a második legerősebb csapat Lawrence Stroll istállója – legalábbis Fernando Alonsóval a volán mögött mindenképp.

Még a Brawn GP-nél is nagyobb sztori

Alonso újdonsült csapata produkcióját látva két példát hozott fel a múltból: „A Ferrari 2020-ban nagyon rossz volt, aztán 2021-ben sem voltak az igaziak, de aztán tavaly a bajnoki címért harcoltak, megnyerték az első versenyeket, szóval ők 2022-ben nagyot léptek előre” – mondta Alonso.



„Aztán ott volt még a Brawn GP is, ami szintén a sport legnagyobb meglepetéseinek egyike. Viszont az Aston Martin szabályváltozások nélkül tett ekkora lépést a jó irányba egyetlen téli szünet alatt, ez pedig példa nélküli. Minden más esetben egy komolyabb szabályváltozás hozta meg a sikeres időszakot, ráadásul most a öltségvetési sapka is nehezíti a dolgunkat, de rendkívül tehetséges emberek dolgoznak a csapatnál, szóval igazán jól kezdődik a történet. És remélem, ez még csak a kezdet.”

Lawrence Stroll személyében egy rendkívül kemény, de megbízható vezetője van az Aston Martinnak, Alonso pedig nem is volt rest kiemelni a tulajdonos érdemeit: „Természetesen ő is nagyon boldog és büszke. Az az elképzelése, hogy néhány éven belül győztes csapata lesz, bármibe is kerüljön ez neki. Ha valamibe belekezd, azt általában siker koronázza. Jó érzés, hogy egy olyan ember áll az egész mögött, mint Lawrence, mert tudjuk, hogy a hátunk mögött minden jó kezekben van.”

Az Aston Martin jelenleg a konstruktőri pontverseny második helyén áll a Red Bull csapata mögött, Alonso pedig a harmadik pozíciót foglalja el az egyéni tabellán, 14 pontos hátrányban Verstappen mögött.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: