DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 26. hétfő

BrawnGP

Alonso a Brawn GP-hez hasonlította az Aston Martint

Alonso a Brawn GP-hez hasonlította az Aston Martin feltámadását, sőt, még valami annál is nagyobbnak nevezte.

részletek

Button sörözött a vb-címe előtti estén

2009 világbajnoka elárulta, hogy feszült volt az ominózus Brazil Nagydíj előtt, de este megivott egy korsó sört az édesapjával és a helyükre kerültek a dolgok, másnap pedig parádés futammal lett bajnok.

részletek

Ki találta fel a Brawn GP dupla diffúzorát?

Jenson Button és az abban a formában egyetlen szezont megélt csapat nem kis részben annak a műszaki trükknek köszönhette a vb-sikerét – Ross Brawn a Formula Podcastban beszélt a kulisszatitkokról.

részletek

A csapatok lázasan keresik a 2022-es szabályok kiskapuit

Emlékszünk még a 2009-es váratlan és teljes erőviszony-felborulásra? Jövőre ismét hasonlóan nagymértékű szabályváltozás következik és már van, aki el is ismeri, hogy a szürke zónák kiskapuit keresi.

részletek

A Brawn GP-nél először azt hitték, elszámolták magukat

A Brawn GP mérnökei először nem is hittek a szemüknek, mikor kiszámolták, hogyan állhatnak a többiekhez képest. Újabb történet a száguldó cirkusz hihetetlen 2009-es tündérmeséjéről.

részletek

Mostantól megszűnnek a kiskapuk, nem történhet meg újra a 2009-eshez hasonló kiugrás

Ross Brawn elárulta, innentől szinte kizárhatók az olyan meglepetések az F1-ben, mint amit például 2009-ben éppen saját csapatától láthattunk. Az FIA ugyanis azonnal bezárja a kiskapukat.

részletek

Fogadjuk el, a régi szép idők elmúltak

Üvöltő V8-asok apró, könnyű karosszériákban. Az előző évtizedben épült F1-es autókra manapság nosztalgiázva gondolunk vissza, pláne úgy, hogy Ross Brawn leszögezte, ezekhez a konstrukciókhoz soha nem fog visszatérni a sorozat.

részletek

10 éves kihívás: Mercedes - Red Bull 0:0

A közösségi oldalakon egyre csak terjed a legújabb őrület, az úgynevezett ’10 Years Challenge’, és mi is felültünk a vonatra. Trilógiánk utolsó részében a csapatok múltját idézzük fel.

részletek

Ezek lesznek 2019 fontosabb mérföldkövei

2019-ben több érdekes sarokpontot is elér a Formula-1 mezőnye. Verstappen, Grosjean, Raikkönen, Ricciardo, az ezredik nagydíj és több más érdekes, várható statisztikai különlegesség a gyűjtésben.

részletek

Button bevallotta: Majdnem a Toro Rossóhoz igazolt 2009-ben

Mielőtt világbajnokká vált volt a 2009-es F1-es szezon végén, a brit pilóta majdnem állás nélkül maradt arra a szezonra, ezért minden opciót számításba vett a Honda kivonulása után.

részletek

Retro – Amikor megkezdődött Button diadalmenete

2009-re jelentősen átszabták a Formula-1-es versenyautókat, keskenyebb hátsó, de szélesebb első vezetőszárnyak, trükkös megoldások az aerodinamika terén. Egy ilyen kiskaput használt ki Ross Brawn, aki Jenson Buttonnal és saját csapatával meg sem állt a világbajnoki címig.

részletek

Mercedes: Mindenkitől félnünk kell

Hiába tartják a címvédő alakulatot a 2017-es év fő esélyesének, benne van a pakliban, hogy bármelyik F1-es csapat előáll egy olyan autóval, mint a Brawn GP 2009-ben.

részletek