DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

BrawnGP

Ezek voltak Button legjobb F1-es futamai

A visszavonuló 2009-es világbajnok jó pár nagy versenyt produkált 16 évig tartó F1-es pályafutása során - ebből emeltünk ki néhány igazán emlékezetes hétvégét. Van mit felidézni.

részletek

Buttont dühíti a Mercedes-Brawn GP párhuzam

A brit F1-es pilóta nem ért egyet azokkal, akik az ő 2009-es világbajnoki címét és a Brawn GP akkori fölényét a mostani Mercedeshez hasonlítják - szerinte most csak a szabályváltozás adhat esélyt.

részletek

A Mercedes a „csodafegyvertől” fél

Ahányszor nagyobb szabályváltozás történt az F1-ben az elmúlt pár évtizedben, sosem az addig élen levő csapat nyert. A Mercedesnél tartanak attól, hogy valaki jövőre olyat tesz, mint a Brawn GP.

részletek

Retro – Button hétből hatot nyer

Nem túlzás azt mondani, hogy Jenson Button 2009-es bajnoki címét a szezon első felében nyerte meg elképesztő győzelmi sorozatával. Az utolsó a sorban a Török Nagydíj volt, ahol az ifjú Vettel nem tudott mit kezdeni vele.

részletek

Retro – Egy hihetetlen évnyitó

Egy elképesztő debütálás, egy drámai ütközés, egy botrányos kizárás, nullázó élcsapatok, s bokszból indulva megszerzett dobogó – így kezdődött az elmúlt évtizedek egyik legérdekesebb F1-es idénye.

részletek

Mosley bosszúja volt a 2009-es diffúzor-ügy?

Adrian Newey úgy véli, az akkori FIA-elnök, Max Mosley elsősorban a Ferrarit és a McLarent akarta megleckéztetni azzal, hogy 2009-ben legálisnak minősítették az F1-ben a dupla diffúzor használatát.

részletek

1 font, 1 euró, 1 dollár

Nyilvánosságra hozott dokumentumokból derült ki, hogy a visszatérő Renault mindössze 1 angol fontért vásárolta meg a Lotust. Az alkalmi vétel nem egyedülálló a Formula-1 történetében.

részletek

Retro – Véget ér a Honda előző korszaka

2008-ban ezen a napon jelentette be a japán gyártó, hogy a gazdasági válság miatt kiszállnak az F1-ből. Akkor még nem tudhatták, hogy egy későbbi világbajnok csapattól váltak meg éppen.

részletek

A Brawn GP sikereire emlékeztet a Williams

Pat Symonds, a grove-i F1-es istálló technikai igazgatója szerint a győzelem egy ügyfélcsapat számára is lehetséges: a Brawn GP 2009-es vb-címére emlékeztetett. Állítja, ugyanolyan motort kapnak, mint a Mercedes.

részletek

F1-Archív: A Brawn GP megalázó győzelme

Hakkinen fölényes győzelme, Badoer megsérül, Peter Sauber dühös, Montoya kivár, mehet és jöhet a Francia Nagydíj, Horner nyugalomra int - ezek voltak az elmúlt 20 év F1-es hírei március 29-én.

részletek

Retro – Bajnokcsapat születik

Ma van az évfordulója annak, hogy biztossá vált, hogy a Honda csapata a gyár kiszállásával is az F1-ben marad, és Brawn GP néven folytatja szereplését. Ekkor még senki sem hitte volna, mi készülődik Brackleyben...

részletek

A Brawn GP tervezője az Audinál

Messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, de érdekes összefüggésekre lehetünk figyelmesek, ha az Audi Sport mérnökeinek sorát böngésszük: a közelmúltban több F1-es múltú szakember érkezett.

részletek