DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Retro

Button sörözött a vb-címe előtti estén

2009 világbajnoka elárulta, hogy feszült volt az ominózus Brazil Nagydíj előtt, de este megivott egy korsó sört az édesapjával és a helyükre kerültek a dolgok, másnap pedig parádés futammal lett bajnok.

Jenson Button a High Performance Podcastnek beszélt arról, hogy mi is történt vele a 2009-es Brazil Nagydíj előtti este - azon a futamon szerezte meg pályafutása egyetlen F1-es világbajnoki címét. Mint mondta, fontos volt neki, hogy nyugodtan tudjon beszélni ebben a feszült pillanatban édesapjával, Johnnal, aki fia legnagyobb támogatója volt a versenyhétvégén során - így hát lesétáltak egy bárba...

00109016_118



"Igazság szerint megittam egy korsó sört a futam előtti este, amit talán nem szabadott volna megtennem. De apámmal megittunk egy korsóval a bárban és azt mondtam neki, hogy 'holnap megnyerem a világbajnoki címet, meg kell nyernem egy futammal a szezon vége előtt'. Ő rám nézett és bólintott, majd másnap felfrissülve, kipihenten jelentem meg a csapatnál" - idézi Button szavait a RacingNews365.

A pilóta szombaton csak a 14. helyre kvalifikálta magát a BrawnGP-vel, vasárnap azonban nagy formában vezetett és végül egészen az ötödik pozícióig zárkózott fel - így pedig egy futammal a vége előtt 15 pontos előnybe került Sebastian Vettellel szemben, vagyis bebiztosította világbajnoki címét.

"Nagyszerű futamom volt, pályafutásom egyik legjobbja, ahogy átvágtam a mezőnyön és természetesen az autó is nagyon jól működött. Folyamatosan kérdezgettem, hogy hol vagyunk, hol van Lewis, hol van Sebastian, hol kell végeznünk és hogy mennyire legyek bátor az előzéseknél, mert sok necces volt közöttük. Nagyon különleges pillanat volt, amikor beértem a célba" - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: