DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Hírösszefoglaló

Szaúdi csapat, változtató McLaren – a csütörtöki F1-es hírek

Nincs hely Hamilton számára a Red Bullnál, kulcsszereplőket cserél a McLaren, nőket hozna az F1-be egy szaúdi csapat – hírek március 23-ról.

Nem maradt következmény nélkül a McLaren gyenge szezonkezdése: a wokingiak átalakítják technikai csapatukat, s egy korábbi kulcsszereplő távozik az istállótól, mely nem bízik a komoly előrelépésben az új fejlesztésekkel sem. A szezonkezdés a trófeáját Alonsónak visszajuttató Mercedesnél sem volt túl fényes, s ez koncepcióváltást vont maga után a csapatnál, amiről Lewis Hamilton is megszólalt – az istálló képviselője pedig arról beszélt, miért nem cserélték meg pilótáikat Dzsiddában.

mclaren-2023



Apropó, Szaúd-Arábia. Egy rendkívül izgalmas projekt formálódik az arab országban a hírek szerint: férfiakat és nőket fele-fele arányban foglalkoztatna a Craig Pollock nevével fémjelzett új istálló. A Formula+ rovatba is került ma cikk, melyben egy tragikus sorsú pilótagenerációt idéztünk fel.

A Red Bullról is írhattunk ma, melynél nem számítottak ennyire erős kezdésre, és ahol a csapatfőnök szerint nincs helye Lewis Hamiltonnak. Szó esett ma a csapat mindkét versenyzőjéről és tartalékjáról is: kiderült, Verstappen miért hagyta el a pályát oly gyorsan szombaton, Perezről a korábbi világbajnok Damon Hill úgy tartja, hogy nem adja meg magát harc nélkül, az Ausztrál Nagydíjra kilátogató Daniel Ricciardo pedig a szabadidejéről és visszatérési terveiről beszélt.

redbull-celebration-bahrein-2023

Egy új F1-es pálya tervei körvonalazódnak az Egyesült Államokban (az amerikai IndyCar-sorozat pedig Dél-Amerika felé kacsintgat). Eddie Jordan Michael Schumacher feleségéről ejtett pár szót, a Williams csapatfőnöke a motorszállító kérdéséről, és a potenciális Honda-szerződésről beszélt, az Aston Martin vezére felidézte, miben segített nekik egy egyébként borzalmas hétvége, Flavio Briatore pedig beszólt a Ferrarinak.

A hétvégi menetrendet itt találhatják meg kedves olvasóink, benne többek között az egyre inkább felpörgő MotoGP-vel, melynek intróját és új „osztályképét” is megpillanthattuk ma.

Utazó tudósítónk, Mészáros Sándor a Tribün című műsor vendége volt, a beszélgetés első része itt tekinthető meg:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: