DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Ez az év a csapatról szól

Nem tétlenkedik a Formula-1 idei rajtrácsáról lemaradó Daniel Ricciardo: a lehető legjobban segíteni szeretné a Red Bullt szimulátoros munkájával, miközben élvezi is a szabadidejét.

A McLarennél eltöltött két gyenge szezon után ülés nélkül maradt 2023-ra Daniel Ricciardo, aki azonban visszatalált régi csapatához és idén a Red Bull harmadik pilótájaként segíti az osztrákokat. Az ausztrál 2014-től 2018-ig erősítette a Milton Keynes-i alakulatot, ez idő alatt hét futamgyőzelmet szerzett velük. A McLarentől való távozás után jelenleg a szimulátorban segíti a tavalyi konstruktőri világbajnokokat, emellett pedig marketingfeladatok elvégzésében számítanak még szolgálataira.

„A munka terén az idei év tényleg csak arról szól, hogy csapatjátékos legyek a Red Bullon belül. Visszatértem egy olyan környezetbe, egy olyan családhoz, amihez csodálatos emlékek kötnek, nagyon jó érzés itt lenni. De ez az év most nem rólam szól, hanem a tágabb csapatról és arról, hogy hozzájáruljak a sikereikhez és segítsem őket ott, ahol tudom” – írta Ricciardo a LinkedIn egyik rovatában.

„Beugrani a szimulátorba, megismeri az autót és segíteni a fejlesztések terén a legfőbb célom. Cserébe fejlesztem a képességeimet, a magabiztosságomat és élvezem a kormány mögött töltött időt. Nehéz néhány éven vagyok túl professzionálisan, szóval a bennem rejlő versenyző emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy még mindig itt vagyok, értek hozzá és részem van a sikerekben” – emelte ki az ausztrál, aki a szezon során több versenyen jelen lesz majd a Red Bull képviseletében, legközelebb a hazai futamán, Melbourne-ben fog feltűnni a paddockban.



 Noha egyelőre nem merült fel Ricciardo visszatérésének a lehetősége, a 33 éves pilóta korábban elmondta, hogy az Ausztrál Nagydíjon való részvétel nagyban segít majd neki meghozni a döntését a jövőjével kapcsolatban. Jelenleg azonban élvezi az aktuális helyzete nyújtotta lehetőségeket.

„Személy szerint az idei évet elég nagy luxusként élem meg, hiszen megvan a lehetőségem olyan dolgokat csinálni, amiket mindig is szerettem volna, de eddig nem volt rájuk időm. Nem akarom, hogy csakúgy elrepüljön mellettem ez az év, hiszen ha jövőre visszatérek a versenyzéshez, azt fogom gondolni, hogy bárcsak kihoztam volna a maximumot a szabadidőmből” – Ricciardo valóban nem tétlenkedik a versenypályán kívül: többek között saját borát is árulja egy Los Angeles-i borászattal kollaborálva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: