DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Drasztikus változások következnek – Hamilton

Nem hinné a hétszeres világbajnok, hogy a Red Bull megoldásait kellene másolniuk, azzal azonban egyetért, hogy komoly módosításokra lesz szükség a Mercedes idei koncepcióját illetően.

Az elmúlt évek sikerei után jelentősen visszaesett a Mercedes teljesítménye 2022 elején, így időbe telt, mire a csapat visszatalált az élmezőnybe. A szezon végére már a Ferrarival csatáztak a konstruktőri második helyért, Brazíliában pedig egy kettős győzelemnek örülhettek.

Ezek után joggal gondolhatták azt a rajongók, hogy a 2023-as szezonban előrébb lépnek, ám egyelőre ismét csak keresik a kivezető utat, sokan pedig úgy vélik, a minimálra vett oldaldobozokkal az egész aerodinamikai koncepció elhibázott és változásokra lesz szükség. Bár igazán mélyen nem ment bele a dolgokba, Szaúd-Arábiában Toto Wolff is elejtett erről egy elég egyértelmű megjegyzést, amiben jelezte, hogy az idei autójuk komoly változásokon fog még átesni a szezon során.



Ezt Lewis Hamilton is megerősítette, aki a Sky Sports stábjának adott interjúban elmondta, már most is tervben vannak nagyobb módosítások, az pedig majd a későbbiek során derült ki, hogy mennyire kell még átszabniuk a versenygépet.

„Azzal dolgozunk, amink van és továbbra is megpróbálunk javítani rajta, kihozni belőle a legtöbbet. Majd meglátjuk, hogy ez milyen gyorsan sikerülhet, hogy lehetséges-e a jelenlegi koncepcióval, rövidebb távon pedig elkezdjük kideríteni, kell-e több nagyobb módosítás, de vannak drasztikus változtatások, amelyeket meg fogunk tenni” – mondta Hamilton.

Nem a Red Bull oldaldobozai jelentik a megoldást

Mivel jelenleg az osztrák alakulat a legerősebb a mezőnyben, többen felvetették, hogy a csapatok abba az irányba mozdulnak majd el az egyes koncepciókkal, amit a Red Bull is követ jelenleg, ám Hamilton ezt egészen másképp látja.

„Az emberek folyton arról beszélnek, hogy új oldaldobozok kerülnek majd az autóra, de ez nem ilyen egyszerű. Ha felteszed az autónkra a Red Bull megoldásait, az szó szerint semmit sem fog megváltoztatni, de még az is lehet, hogy csak lassabbak lennénk tőle. Itt az aerodinamika karakterisztikájáról beszélünk, vagyis arról, hogy az autó miként lesz kiegyensúlyozott a kanyarokban. Annyi különböző elem van, amit az emberek persze nem vesznek észre, mert nem mérnökök és nem látják, pedig sokkal többről van szó ennél” – fejtette ki a brit versenyző.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: